2019. február 28., csütörtök

A TOLVAJOK FEJEDELMÉNEK HAT PONTJA A BUKÁS ELŐSZELE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.02.27.


A hosszútávú bukás biztos előjele, amikor egy politikus egymás után többpontos programokkal áll elő. Minél több a pont, annál közelebbi a bukás. Orbán ugyan távol van még a szocialisták rossz emlékű 100 pontos programjától, de a most bejelentett 6 pontos gazdasági programjának üressége, semmit mondása és halandzsája teljes mértékben arra a tanácstalanságra és kamu rögtönzésre emlékeztet, amit az MSZP kormányzás helyett bemutatott, és amelyre az őszödi beszédben Dobrev Klára DK-politikus férje utalt.

Mivel nem mindenki számára érthető a tolvajok fejedelmének 6 pontja és a magyar gazdaságról előadott víziója, ezért a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évnyitó rendezvényén elhangzott beszédet most lefordítjuk magyar nyelvre, hogy mindenki értse. Orbán szerint “egy magyar modell kialakítására van szükség, ami gazdasági, részben pedig társadalompolitikai modellből áll”. A “magyar modell” igényét már azelőtt érezhette minden magyar a zsigereiben, hogy a rendezvény elkezdődött volna, mert a legjobb fasizmus-definíciók mindegyike szerint a speciális nemzeti modell és a nemzeti újjászületés a programok programja. Magyarországon csakis magyar modell segíthet. Mindenki más hülye, és mi annyira különlegesek és mások vagyunk, hogy nekünk csak egy “magyar modell” lehet jó.

Hogy mit is jelent a “magyar modell”, azt Orbán megmondja: “A társadalompolitikai modell az egyén és a közösség közötti kapcsolat egyensúlyának megteremtését jelenti, vagyis azt, hogy nem lehet, hogy a nyereség egyéni legyen, a költségeket pedig a közösség állja.” Mit jelent ez? Azt, hogy a “magyar modell” ennek az ellenkezője: a költség az államé, a haszon Orbán strómanjai, a családjáé és az oligarcháié. Ha Orbán ez ellen akar harcolni, akkor fel kell számolnia a NER-t, mert a NER arisztokrácia feltőkésítése ennek alapján zajlik. Példa erre a letelepedési kötvény, ahol a költségeket az állam viseli, a haszont pedig offshore cégeken keresztül a NER-maffia zsebeli be. A programot Rogán irányítja, és a Fidesz szavazta meg. De ilyen az állatgyilkos Semjén vadászatait finanszírozó ember szállodabiznisze is. Most a saját lábon álló lánya és az országot sötétségbe borító veje ügyleteiről, valamint a világ leggazdagabb embere címre hajtó gázszerelő iskolatárs tulajdonáról nem is beszélve.

A fenti modell kitalálója és irányítója maga Orbán Viktor, aki miniszterelnökként viseli büszkén a “tolvajok fejedelme” megtisztelő címet egy nagyon erős illiberális versenyben. Aki mindezt kereszténydemokrácia címszóval teszi, hogy az istenkáromlás se maradjon ki belőle: “Szintén fontos része a kereszténydemokrácia, ami a keresztény kultúrából kinőtt vívmányok rehabilitációjáról szól, olyanokról is, mint az egyéni méltóság, a tulajdon és vállalkozás szabadsága.” Jegyezzük fel: a Soros Györgyöt gyalázó, a CEU-t elüldöző, az MTA-t felszámoló, a Népszabadságot kivégző, a G. nap után Simicska zsebeit kiforgató és az ideológiai ellenfeleket vagy üzletfeleket rendőrségi lerohanással, a konkurens pártokat ÁSZ vizsgálattal ellehetetlenítő Orbán Viktor az egyéni méltóságról, a tulajdon és a vállalkozás szabadságáról beszél...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.