2019. február 23., szombat

A VÁLSÁGHELYZETET ITT NEM A TÖMEGES BEVÁNDORLÁS OKOZZA, HANEM AZ AGYHALÁL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.02.23.


Jó reggelt kívánok! Igen, tudom, szombat van (elég baj az nekem), de Soros nem engedi el a kezemet az úristennek se, és állandóan kirángat az ágyból hajnalok vadhajnalán. A változatosság kedvéért megint van bőven mit megbeszélni, és szándékosan nem ejtek most egyetlen szót a doktor úr tegnapi igehirdetéséről, amelyben egyebek mellett még mélyebbre ásta magát a Brüsszel elleni rothadás szagú hőbörgés ragacsos mocsarában. Egyrészt mert ha jól tudom később lesz róla szó, másrészt mert a színlelt magabiztossága és a felcsúti arroganciával álcázott gyávasága fölött mégiscsak összecsapni látszanak az eddig joggal naivnak, balfasznak és bárgyú idiótának hitt Európai Unió langyos hullámai, úgyhogy erről feltétlenül szükséges pár szót ejteni. Feltéve, hogy jelent bármit is az, hogy már az úgynevezett haverjai is fintorognak a lábszagától, amit eddig kalákában szívtak tüdőre.

Szerintem nem az a hír, hogy a többi ejnyebejnyéző és elhatárolódó európai politikus után a svéd konzervatív pártok a Fidesz kizárását kezdeményezték az Európai Néppártból (bár az önmagában is vicces, hogy nem a balliberális sorosisták, hanem a kereszténydemokraták meg a mérsékeltek), hanem hogy például Sebastian Kurz kancellár, az Osztrák Néppárt elnöke is penetránsnak tartja a magyar kormány plakátkampányában a Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével kapcsolatban megfogalmazott állításokat. Az is igaz, hogy Kurz nem foglalt állást azokkal a felvetésekkel kapcsolatban, hogy ki kell-e zárni a magyar kormánypártot az EPP-ből, és nem is arról beszélek, hogy az Európai Parlament legnagyobb pártszövetsége eljut-e odáig mostanában, hogy – rendkívüli frakcióülés ide vagy oda – végre valóban meglépje ezt a nagyon régóta, ám mindenféle következmények nélkül lebegtetett lépést (egyébként a kizáráshoz legalább a pártcsalád hét tagjának szavazatára van szükség legalább öt országból, egyáltalán nem megugorhatatlan a feladat).

A kérdés szerintem az, hogy vajon kezdik-e érteni azok a hölgyek, urak ott a hanyatló Nyugaton, hogy ennek a demokratikus értelemben fapados, korrupciós értelemben luxusfelszereltségű Fidesznek semmi köze nincs az európai szellemiséghez. Ha nem értik, akkor felesleges fenyegetőzni, már annyiszor elmondtam, hogy én is unom. Ha tizenakárhány szavazattal zsarolni lehet az Európai Uniót, ha képesek végignézni, ahogyan egy gazdasági és politikai érdekszövetség, egy maffiára emlékeztető tömörülés összeesküvés-elméletekkel, rágalmakkal, hazugságokkal és szélsőséges ideológiai mérgek szivárogtatásával aláássa Európát, vagyis ha még mindig nem értik, mi a tét, akkor el kell engedni a picsába ezt a dolgot. Mert akkor teljesen mindegy az is, hogy a Orbán a Néppártot cincálja szét belülről, vagy átáll az elmeroggyantak oldalára, akik nyíltan olyan elveket vallanak, amelyek már vérbe borították ezt a kontinenst, és onnan mondja fel a putyini kottát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.