2019. február 13., szerda

CSAK A NER-PIÓCÁK KISZÁMÍTHATÓAN ÉS SZÉGYENTELENÜL ÖSSZEFONÓDÓ ÉRDEKEI VANNAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.02.13.


Jó reggelt, jobb napokat kívánok szeretettel mindenkinek! Kissé az agyamra ment a hétfői koránkelés (igen, ma is hétfő van, basszameg; sokkal jobb volt amikor a pajtásaim keltek korán helyettem), de azért köszi mindenkinek, aki megerősített abban a hitemben, hogy talán nem velem van a baj. Mármint az elvek és a gerinc kérdésében, aminél nemigen van fontosabb. A továbbiakban nem sok szó lesz elvekről és gerincről, ugyanis a NER nem sok kapcsolatot ápol ezekkel a haszontalan kiegészítőivel az emberi létezésnek.

Mivel az agyamra ment a koránkelés, azon gondolkodtam, hogy vajon amikor az ember fekete fólia mögé bujdokol, hogy eljátssza a jóságos-igazságos falkavezér szerepét, ahol az összetrombitált rajongói éljenzik, hosszasan megtapsolják és nyerítve röhögnek a civilizációs lábszagot árasztó dakota poénjain, akkor vajon ez hogy aránylik az illető fejében ahhoz, hogy közben testőrök nélkül már meg sem próbál végigmenni az utcán? Hogy miközben ő egy mikrofon mögül, az akolmeleg rivaldafényében történelmi jelentőségűnek gondolt pózba vágja magát és földi paradicsomot ígér azoknak, akikről évekig az utolsó réteg bőrt is lehúzta (mert a ló wellness, a stadionok, a puszta közepére felhúzott kilátók mindennél is fontosabbak voltak) a Magyar Tudományos Akadémiát élőlánccal vonják körbe, mert az enyves kezek már a tudományosság fellágvárába is betették a lábukat?

Miután Anne Applebaum (amerikai történész és újságíró, a kelet-közép európai régió szakértője) ama felvetése, miszerint az olyan populista alakokat, mint Trump, Orbán, Babis, Kaczynski, Le Pen nem az idegengyűlölet, a rasszizmus, a nacionalizmus, hanem a képmutatás hozza közös nevezőre, egyáltalán nem vitt közelebb a kínzó kérdések megválaszolásában, kérem, ha nem tették, tekintsék meg az alábbi beszélgetést.

Rónai Egon azzal szembesíti a családügyi női princípiumot, Novák Katalint, hogy saját Facebook-oldalán tegnap reggel elindított egy szavazást a belengetett családvédelmi akciótervről, pontosabban arról, hogy amit a dakota vezér önkívületi vastaps kíséretében bejelentett vasárnap, az a pórnép szerint hasznos, vagy felesleges? A mintegy 3200 válaszból kiolvasható eredmény: 77% szerint felesleges, 23% szerint hasznos. Tudom, hogy a Nézőpont és a Századvég 1000 mintás felmérései pont ennek az ellenkezőjét hozták ki pár órányi maszatolás után (mindenki nagyon hálás és meg van elégedve és üdvözli és navégre, így kell ezt), de feltétlenül érdemes végignézni, ahogyan a betanított programon szónokló papagáj kiesik a szerepéből, midőn kényelmetlenebb kérdésekbe ütközik, amelyeket valószínűleg nem egyeztettek előre. Szerintem pontosan ennyire áll stabil lábakon ez az egész koncepció, amennyire az államtitkár asszony kijön a sodrából alant...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.