2019. február 13., szerda

SOROS MEGINT ORBÁN KEZE ALÁ DOLGOZOTT

HÍRKLIKK
Szerző: NAGY ANDRÁS
2019.02.13.


Hosszú idő után ismét hallatott magáról Soros György. A magyar származású amerikai üzletember tegnap megjelent írása, és úgy általában is a megszólalásai itthon csak a Fidesznek szolgáltatnak muníciót Pulai András, a Publicus Intézet stratégiai igazgatója szerint.

Az európaiaknak fel kell ébredniük, ellenkező esetben az egyesült Európa álma válhat a 21. század rémálmává – hívja fel a figyelmet a „Europe, Please Wake Up” című cikkben Soros György. A Project Syndicate-en megjelent írás lényegében az Európai Parlamenti választásokra készülő EU jövőjét veszi számba, részletesen kitérve az európai szélsőségesek térnyerésére, és a magyar kormányra is.

Soros fő megállapítása szerint könnyen az EU is úgy járhat, mint a Szovjetunió 1991-ben, azaz atomjaira eshet. Szerinte az EP-választás mérföldkő lesz az Európa-párti, és az Európa-ellenes erők harcában, amelyben az Európa-ellenes erők, köztük a Fidesz, jelenleg előnyben vannak.

Pulai András szerint az ilyen típusú megnyilvánulások aligha fogják a szavazóurnák elé vinni az európai projektben hívő választók tömegeit. Soros György általában „inkább kevesebb, mint több sikerrel igyekszik belátásra bírni a józan többséget”, idehaza pedig rendszerint Orbán Viktor szavazóit sikerül vele mozgósítania – jelentette ki a Publicus Intézet elemzője.

A muníció pedig ismét megvan, de ez önmagában kevés, kell a jól bevált kormányzati propaganda is, és ne legyenek illúzióink, hogy a fideszes lakájmédia már be is tárazta a legújabb Soros-nyilatkozatot, természetesen a jól ismert, nemzetközi világ-összeesküvést vizionáló NER-narratívára kihegyezve...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.