2019. február 24., vasárnap

ERDŐS VIRÁG: MEZTELEN VALÓSÁG

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: ERDŐS VIRÁG
2019.02.24.



A „Meztelen Valóság” címmel megrendezett 5. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál megnyitójára.

ez itt a valóság. / a valóság: pőre. kicsi a melle és / színes a bőre. rémlik, hogy láttad már / valamiben… beül pont eléd egy / szál semmiben kelleti magát és / szánalmat gerjeszt titkokat tár fel és / tanokat terjeszt bármire képes, hogy / oldja a feszkót alapból hidegen / hagyja a dresszkód... másokra szabott / keretek között egekig stresszelt és / alulöltözött ideje: van. de még / nincs meg a helye. tüntet a teste. / és beszél a feje.      
*

ez itt a valóság. / a valóság: pucér. nem esztétikus, de / nem is az a cél. hibák és / hegek és / ütésnyomok: a valóság nem mindig / vidám dolog… hófehér tincsek közt / éjsötét ráncok? legyőzött démonok. / letépett láncok. ha eddig megúsztad / most légy erős! hoppá, egy anyajegy! / nem ismerős? érintsd meg bátran, hogy / legyőzd az undorod ja, hogy te gyárilag / különb vagy? / gondolod? jé! te a szemeddel / érzed a szagát? hahó, nem neki kell / szégyellni magát. 
*
ez itt a valóság. / a valóság: csupasz. lúzernek tűnik, de / vigyázz, mert nem az. sőt: minél / prosztóbb a / szerkója / annál egeket / rengetőbb / szavakat / skandál nem cserél hacukát / senkivel, semmivel vészek közt hánykódik / kezében bömbivel… lobog a lelke és / robban az ágyéka basztat, hogy te se légy / önmagad árnyéka állj hozzá kevésbé / negatívan dokumentálj / és élj / kreatívan nem baj, ha nem jutunk / egyről a kettőre: minden jó / film fel van / töltve a / felhőre nem vész el semmi. / csak a test. kétezertizenki / lenc budapest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.