2019. február 3., vasárnap

ÉS AKKOR MEGLETT ORBÁN VIKTOR ELSŐ MILLIÓJA

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2019.02.03.Ű


Közzétették a vagyonnyilatkozatokat; Tállai András azt üzente, nincs is a törvényben konkrét nap a nyugdíjutalásra; megállapodtak a győri Audi-gyár sztrájkoló dolgozói és a cégvezetés. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Milliókat spóroltak össze a politikusok néhány hónap alatt – ez derül ki a vagyonnyilatkozatokból. Orbán Viktor csak közel félmillió forintot takarított meg, de így is egymillió forint fölé emelkedett a vagyona, Áder János megtakarításai 21 millióra nőttek, Kövér László kétmillió forintot tett félre. Rogán Antal találmányából 42 millió forintot kapott, Kósa Lajos viszont állóvízbe ragadt.

Már persze ha egy szót is elhiszünk a vagyonnyilatkozatokból. Annyiszor mondják a politikusok, hogy a mienk Európa egyik legszigorúbb vagyonnyilatkozati rendszere, hogy utánanéztünk, más országokban mennyire könnyen kijátszható a bevallás, és hogyan lehet trükközni nálunk. Arra jutottunk: a magyar rendszerben csak az nem hazudik, aki nem akar, külföldön pedig ott van értelme a vagyonnyilatkozatoknak, ahol a média figyel, a közvélemény kényes erre, a trükköző politikusokat pedig nem védik meg a társaik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.