2019. február 3., vasárnap

AZ ÁSZ A NER ERŐS ÖKLE, ORBÁN KIVÉGZI A JOBBIKOT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.02.02.


"A fideszes Számvevőszék szerint a Jobbik 136,4 millió forint tiltott támogatást fogadott el a kampányban, de az nem számít, hogy Orbán közpénzek milliárdjait használja fel kampánycélokra, nemcsak kampányidőszakban. Ez nem zavarja a Állami Számvevőszéket, amelynek természetesen semmi köze az egykori ÁSZ-hoz, ez Orbán erőszakszervezete."

Egyre kevésbé tartható álláspont az, hogy az Orbán-rezsim nem alkalmaz erőszakot. Az erőszaknak több formája van, az állami hatalommal való visszaélés is az erőszak egy formája. Orbán erőszakkal üldözte le a CEU-t, erőszakot alkalmaz a Magyar Tudományos Akadémia ellen, erőszakkal számolta fel a Népszabadságot, és az Állami Számvevőszék furkósbotként való alkalmazásával kivégzi a szélsőjobboldali riválisát, a Jobbikot is.

Az Orbán-rendszer első számú nemzeti terméke a hazug propaganda, ami folyamatos kampánytevékenységet jelent Orbán rendszerében. A “nemzeti konzultációnak” nevezett hamis kérdőívek, a cselédsajtó és a a Fidesz által megszeállt, pártcélokra használt közszolgálati média számoláatlanul költi az adófizetők tízmilliárdjait, és szintén tiltott kampánytámogatásnak minősülnének. Az országot elárasztó uszító gigaposzterek szintén kampánytevékenység részei. Azt nem tudjuk, hogy a Jobbik valóban nem tud elszámolni egyes bevételek forrásával, ami könnyen meglehet, ha Simicska zsebből finanszírozta a párt kampányát. De ha nem voltak teljesen amatőrök, akkor a Jobbiknak még igaza is lehet, hogy ez az összeg a Jobbik előző évi maradványa, amit bankszámlakivonatokkal igazoltak.

Ezért azt már soha nem fogjuk megtudni, hogy a Jobbik megsértette-e a kampányfinanszírozás szabályait, de azt egészen biztosan tudhatjuk, hogy Orbán nem a kampányfinanszírozási szabályok szerinti összeget költi kampányra, hanem milliárdokat. A választások már ezért sem demokratikusak és egyenlőek, ahogyan az “állami” számonkérés sem. Orbán és családja a strómanokkal és az oligarchákkal csak a tavalyi évben mintegy ezermilliárd forintot kaszált ún. “közbeszerzéseken”, amivel egyszerre kétféle szabályozást is megsértett, mert az összeg 93 százaléka uniós támogatásból származik. Ugyanakkor a reklámra, propagandára, a megállás nélküli kampányra egyetlen év alatt költött 45,8 milliárd forintnak csak az 1 százaléka származik az Uniótól, a pénz nagy része az adófizetők megkárosításából származik.

Ezt az összeget az Állami Számvevőszék lenne jogosult vizsgálni, de nem teszi. Még a választási bojkott kivédésére finanszírozott választási kamupártok ellopott pénzei sem érdeklik az ÁSZ fideszes elnökét, ahogy “futni hagyják” a megfélemlítés és a fenyegetés után azokat az ellenzéki pártokat is, amelyeket Orbán nem akar kivégezni, mert szükségesek a demokrácia hamis látszatának fenntartásához. Kivétel a Momentum, amelynek sorsa hosszútávon szintén nem garantált, miután sikeres tüntetéseket szerveztek a parlamenti ellenzékkel a rabszolgatörvény ellen. Simicska életveszélyes megfenyegetése és kirúgása után (miután kiforgatták a zsebeit, és távozásra kényszerítették), Orbán kimondta a halálos ítéletet a Jobbikra, miután a szélsőjobboldali szatellitpárt kicsúszott a kezéből és szavazókat visz el a szélsőjobboldal támogatói köréből...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.