2019. február 17., vasárnap

ÉS AKKOR A NER HAJÓJA ELINDULT A BALATON FELÉ

HVG ONLINE / GAZDASÁG
Szerző: hvg.hu
2019.02.17.


A kormány nem tagadja, hogy magyar közpénzből kellene fizetni az Elios-projekteket; mindenki azt számolgatja, mit hozhatnak Orbán Viktor családügyi bejelentései; államosítják a balatoni hajózást. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Gigantikus ígérethalom hangzott el Orbán Viktor évértékelőjén. A családvédelminek nevezett hét pontot – csok kibővítése, kölcsön az először házasodó nőknek, a négygyerekes anyák adómentessége, hiteltartozás csökkentése a gyerekek születésekor, autóvásárlási program nagycsaládosoknak, bölcsődebővítés, nagyszülői gyed – még csak nagy vonalaiban ismerjük, de annyi már biztos: több százmilliárd forintról lehet szó, amely meghatározott körhöz érhet el. Az ígéreteket részletesen itt elemeztük.

Azóta kiderült: a tízmilliós hitel tartozásának elengedéséhez nem három gyerek kell, hanem a már megszületetteken kívül még három. Szociális bérlakásokat sem fognak építeni, Novák Katalin szerint azért, mert a magyarok saját lakásban szeretnének élni - erre válaszolta a Habitat for Humanity azt, hogy a szegényebbeknél ez nem érzelmi kérdés. A pluszpénz javarészt a polgárosodó középréteghez áramlik, de elhangzott a kritikák között az is, hogy a részmunkaidőt nem támogatja a kormány továbbra sem. Az ingatlankereskedők pedig már azt számolgatják, mennyivel drágulhatnak a lakások a csok kibővítése után...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.