2019. február 23., szombat

FALUSI FICKÓ, FELCSÚTRÓL

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.02.23.


„Én is falusi fickó lennék. Ha az ember falusinak születik, örök életére az marad”, Ezt mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban pénteken reggel, amikor a falusi CSOK-ról kérdezték.

Most már biztos, hogy a trottyos nadrág, a zsebre dugott kéz, a szotyola köpködő versenyeken elért helyezések csak külsőségek. Az igazi falusi fickó ma onnan ismerszik meg, hogy a kertje végében nem budi van, hanem stadion. Ennyit változott a világ, már semmi sem az, ami valamikor volt. Ma a falusi fickók nem szegényes parasztházban húzzák meg magukat a pereputtyukkal együtt, hanem Budán laknak, a főváros legdrágább helyén. Dolgozni pedig nem a répaföldre, hanem a Várban lévő Karmelita kolostorba járnak. Húszmilliárdba került a Világegyetem Legfalusibb Fickója dolgozójának a felújítása, a dolgozószoba ebből 4 milliárd.

Az igazi falusi élet odafenn van a Várban. Jó a levegő, még istálló is jár a gazdának a Karmelita kolostor mellé. Meg a puritánságot tükröző fehér falak. Mely falak eredetileg nem fehérek voltak, teli voltak festve mindenféle régi freskókkal, de a falusi fickó úgy döntött, hogy nincs annál jobb, mint amikor puritánság sugárzik odafentről a nép közé:..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.