2019. február 12., kedd

FERGE ZSUZSA MÁR ANNAK IS ÖRÜL, HOGY ORBÁN VÉGRE BESZÉLT A SZEGÉNYSÉGRŐL

HÍRKLIKK
Szerző: NAGY ANDRÁS
2019.02.12.


„Örülök, hogy Orbán Viktor, országlása alatt először, beszélt a szegénységről” – nyilatkozta a szociológus a miniszterelnök vasárnapi évértékelő beszédére reagálva a Hírklikknek.

„Kitartó munkával megyünk előre, és igen, fel fogjuk számolni a szegénységet Magyarországon. Lesz mindenkinek munkája. Lesz mindenkinek otthona. Lesz minden gyereknek bölcsőde, óvoda, iskola, étkezés és tankönyv is. Lesz támogatás a fiataloknak, és jut mindenkinek tisztes időskor is" – ígérte vasárnap a Várban Orbán Viktor.

„Boldog lennék, ha ez megtörténne” – reagált Ferge Zsuzsa. A szociológus örömét fejezte ki amiatt, hogy Orbán Viktor végre legalább beszélt a szegénységről. Hozzátette viszont, hogy hiányolta a kormányfőtől mindazt, amit a szegénység számos más, gyakran romló oldaláról és a jobb helyzetű országoktól való távolodásról nem mondott el.

A szociológus szerint ennél is nagyobb baj, hogy sem a hatályos jogszabályokban, sem az idei költségvetésben egyetlen olyan tétel nincs, ami a szegénység csökkentéséhez hozzájárulna. A nyugdíjminimum és az ehhez kapcsolódó ellátások összege továbbra is 28 ezer 500 forint, a szinte mindenkinek járó családi pótlék és gyes összege 12 éve változatlan, az új ellátások, például növekvő adókedvezmények pedig csak magasabb jövedelem mellett használhatók ki – sorolta a problémákat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.