2019. február 6., szerda

HA A 29 ALKALMAZÁS KÖZÜL VALAMELYIK RAJTA VAN A TELEFONJÁN, TÖRÖLJE LE MIELŐBB

HVG ONLINE / TECH
Szerző: hvg.hu
2019.02.06.


A Trend Micro jelentésében 29 olyan androidos alkalmazásra hívja fel a figyelmet, amelyek valójában vírusok terjesztésére és az adatok ellopására megírt programok voltak.

Sokan kedvelik az Androidot testreszabhatósága, illetve a Play Store-t nyitottsága miatt, ahol kis túlzással mindenféle program megtalálható. Ám amennyire előnyös, ugyanannyira problémás jellemző ez, hiszen nem egy appról derült már ki, hogy valójában egész más céllal hozták létre őket.

A Trend Micro nyomozásában most 29 igen súlyos gondot jelentő appot talált, amelyek fő profilja a vírusok terjesztésére, illetve az átírt programkód révén a felhasználói adatok megszerzésére irányult. A Google természetesen törölte ezeket a Play Store felületéről, ám sokat csak azután, hogy milliók már telepítették őket telefonjukra. Főleg úgynevezett „beauty”, vagyis fotós appokról van szó, amelyek az elkészített képeket rendszerint egy álszerverre továbbították, vélhetően azért, hogy felhasználásukkal csalók új profilokat hozhassanak létre valamely közösségi oldalon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.