2019. február 14., csütörtök

INKÁBB KIFIZETTETIK A MAGYAROKKAL TIBORCZ EU-S SZÁMLÁIT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.02.13.


Miután az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala, az OLAF, jelentésében egyértelműen bebizonyította, hogy Orbán Viktor veje, Tiborcz István “közbeszerzéseken” elnyert beruházásainál szabálytalanságok voltak, korrupcióra utaló bizonyítékokat találtak, de a magyar rendőrség – természetesen – nem talált semmit, a rezsim úgy döntött, hogy a magyar adófizetők által megelőlegezett számlákat, mintegy 13 milliárd forintról, nem nyújtja be az EU felé, hanem ezeket a költségeket magára vállalja. A pislákoló közvilágításokat végző Elios ügyletein keresztül így a magyar adófizetők mintegy 13 milliárd forintot adományoztak a Tiborcz István-Orbán Ráhel álompárnak, akik ettől kezdve még szilárdabban állnak a saját lábukon.

Az anyagi sikereit falopással megalapozó ifjú herceg szerencsés szerelemházassága révén jutott különféle államilag irányított projektekhez, amelyeken keresztül a már nem is olyan ifjú király saját hercegnő lányát segítette némi konyhapénzzel. Ez azért is nagyvonalú gesztus a “miniszterelnök” címen uralkodó apától, mert ő maga koldusszegénynek mondható, vagyonbevallása szerint semmije nincs, csak adóssága. Ezeket pedig már évek óta nem tudja törleszteni, mert a hálátlan leány, s a még hálátlanabb vő, nem adnak neki még kölcsönbe sem 3,5 millió forintot ebből az egy 13 milliárdos üzletből sem, amit a jólelkű apa nekik átjátszott. Most pedig még attól is megkímélte őket, hogy az EU rángassa a csalásukat és a nevüket, inkább kifizeti a nagylelkű apa ezt az öszeget a magyar adófizetők pénzéből.

Ilyen a jó apa. Nemcsak szellemileg, hanem fizikailag is sötétségbe borította az országot, mert nem elég, hogy szeretetből korrupciós módon juttatta az állami rendelést a lánya családjának, hanem még azokat a lámpákat is kilopták belőle, amelyeknek nagy fényt kellene adniuk. Nem tudjuk, hogy ezt tudta-e Orbán, de a saját vejét már csak ismerhetné, ha máshonnan nem a falopásból. Hacsak nem ő maga adta neki a tippet, hogy nem kell drága lámpákra pazarolni ezt a 13 milliárdot, mert egyre több a gyerek, egyre több a pelenka. A részegek meg hazabotorkálnak a biciklire támaszkodva sötétben is vidéken. Nem baj, ha nem nagy a kontraszt az orbáni oktatási rendszerből fakadó belül a sötétség, és a veje-lánya páros által adott külső sötétség között. Még a végén bántaná a szemüket, a pazarlásról nem beszélve.

A magyar adófizetőknek ehhez sincs egyetlen szavuk, mert megszokták, hogy nem kell szólniuk a királynak, tudja az magától is a dolgát. Ezt a kis aprópénzt esküvői hozománynak szánta a magyar nép a royal family legfényesebb párjának. S a magyar adófizetők tisztában vannak azzal is, hogy ezzel nem tudták le egy életre a hercegi párt, mert költségek merülnek fel egy családban: hol egy kastélyt kell megvenni, hol egy szállodát, hol az egész magyar turizmust, esetleg divatcégeket, s ezeket is finanszírozni kell valakinek. Ezt a család vagyonából nem lehetséges, mert az egész különböző strómanok nevére van írva, még a leggazdagabb magyar is az apjuk pénzét fialtatja. Azt még sem vallhatja be, hogy röpke kilenc év alatt ellopta és magántulajdonba vette fél Magyarországot. Ilyen a hátrányos helyzet, amikor valaki nem keleti diktatúrába születik, hanem elsőgenerációs zsarnok, akinek még adnia kell a hamis látszatra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.