2019. február 28., csütörtök

MÁSFÉL ÉVE REJTEGETI A PAPÍROKAT A SPORTÁLLAMTITKÁRSÁG, ÍGY NEM TUDNI, MIRE KÖLTÖTT 17,7 MILLIÁRDOT A FELCSÚT

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2019.02.28.


Immáron 17,7 milliárd forint közpénzt költött a Felcsúti Utánpótlásnevelési Alapítvány focira, de hála Szabó Tünde államtitkárságának és az állandóan meghosszabbított vizsgálatoknak, 2017 ősze óta nem lehet kérdőre vonni Mészáros Lőrinc alapítványát, hogy mire költötte a közpénzt, pedig jogerős bírósági ítélet van arról, hogy kellene.

A DK 2015 óta nyomoz azügyben, hogy mire költötte a tao-támogatásokat a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány - amelyből Mészáros Lőrinc klubja nem keveset kapott - akkor még 11 milliárd forintnyi sporttámogatásról volt szó, de ez az összeg mára 17,7 milliárdra nőtt, ami lényegesen több, mint amit bármely más klub kapott - a második Mezőkövesdnek "csak" 3,3 milliárd forint jutott.

A DK leginkább a Pancho Aréna mellett megépített fűthető futballpályák, valamint az azokat ellátó Makovecz-stílusú kazánház beruházási szerződéseire volt kíváncsi. Jogerős bírósági döntés is született róla, hogy mivel a tao közpénz, az alapítványnak ki kell adnia a támogatások dokumentációját.

2017. novemberében, éppen akkor, amikor Mészáros Lőrincéknek már nem lett volna más lehetősége, mint átadni az anyagokat, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportállamtitkársága a klub "segítségére sietett" azzal, hogy "vizsgálatot" indított, és bekérte a szervezet papírjait, írja a 24.hu.

Mészáros Lőrincék be is vitték mindet, még csak másolatot sem hagytak a felcsúti alapítványnál, így Mészáros néhány hónappal később nyílt levelet írt a DK-nak, hogy sajnos nem tudja átadni az iratokat, mert azok a minisztériumban vannak. Az alapítvány 45 doboz iratot vitt be sportállamtitkárságára, még csak egy másolatot sem hagytak maguknál.

Az államtitkárságon pedig az állítólagos vizsgálat során ezeddig sem jutottak semmire. Szabó Tünde 2018. júniusában értesítette Mészáros Lőrincet, hogy az alapítvány vizsgálatára rendelkezésre álló 180 nap lejárt, ezért újabb 180 nappal meghosszabbítja az eljárást. A 24.hu birtokába került államtitkári levélből az is kiderül, hogy 2017 novembere és 2018 júniusa között egyáltalán nem bíbelődtek a papírok átvizsgálásával. Az államtitkár ugyanis csak ekkor kérte fel Mészáros Lőrincet, hogy válogassa ki az alapítvány 45 doboznyi könyveléséből a minisztériumi ellenőrzés szempontjából releváns iratokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.