2019. február 13., szerda

MATOLCSY A ROSSZ MINTÁK TERJESZTŐJE

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2019.02.13.


„Matolcsy György nem csak a NER része, annak egyben építőanyaga is, Orbánnak egy olyan embere, akivel mer és tud együtt álmodni” – mondta a Hírklikknek Petschnig Mária Zita. A közgazdászt annak kapcsán kérdeztük, hogy Orbán Viktor bejelentette a már korábban is több mint sejtett döntését: ismét Matolcsyt fogja javasolni a Magyar Nemzeti Bank elnöki tisztére.

Matolcsy György hat évre szóló jegybank elnöki megbízatása 2019. március 3-án szűnik meg, s mint mi is beszámoltunk róla, Orbán már kérte is Kövér László házelnököt, hogy intézkedjen Matolcsy meghallgatásáról az Országgyűlés gazdasági bizottságában. Ezt követően fogja hivatalosan is javasolni őt Áder János köztársasági elnöknek.

Milyen pozitív dolgok kötődnek Matolcsy Györgyhöz, jegybankelnöki minőségében – kérdeztük Petschnig Mária Zitát, aki ugyan ironikus felsorolásba kezdett, de valódi pozitívumot is említett. Azt, hogy tavaly nyáron a Magyar Nemzeti Bank előállt egy jó versenyképességi elemzéssel és javaslattal (180 lépés a magyar gazdaság fenntartható felzárkózásáért), amelyben kemény belső bírálatok voltak, persze finom megfogalmazással. „Kár, hogy utóbb kivették belőle a gerincét, miként az is, hogy kevés figyelmet kapott az anyag” – mondta a közgazdász, aki ennél jóval több, a Matolcsy-érához köthető lépést sorolt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.