2019. február 13., szerda

MI VÁRHATÓ A MÁSODIK AMERIKAI-ÉSZAK-KOREAI TALÁLKOZÓTÓL?

DANUBE INSTITUTE
Szerző: Danube Institute
2019.02.13.


„Hogy én mit várok a találkozótól? Azt, hogy Donald Trump fogja Amerika régi Észak-Koreával kapcsolatos forgatókönyvét, és az egész világ szeme láttára égeti el.” Harry J. Kazianis, a National Interest főszerkesztője és Korea Tanulmányok Központjának új igazgatója fejti ki véleményét, mi várható a közelgő csúcstalálkozótól.

Kazianis szerint ahhoz, hogy valóban véget érjen az évtizedek óta húzódó kvázi-konfliktus a két nemzet között, radikális ötletre van szükség: szerinte Trumpnak kellene magához venni a vezetést, ami magában foglalná, hogy új megközelítésből szemlélje a koreai helyzetet, és végre elhagyja a washingtoni politikai elit és a korábbi adminisztrációkat jellemző hozzáállást.

Hiszen szerinte éppen ez a politikai magatartás vezetett oda, hogy a két vezető közötti találkozó egy jó ideig lehetetlennek tűnt. Annak idején Kazianis lekicsinylette a találkozót, sőt, nem is hitte, hogy egyáltalán megvalósulhat; illetve egy Phenjannak tett szívességként látta, ami arra volt jó, hogy legitimizáljon egy olyan vezetőt, aki semmiképpen nem érdemel ilyen elbánást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.