2019. február 1., péntek

NEM CSITUL A NYUGDÍJBOTRÁNY ELLENTMONDÁSOS VÁLASZOK

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2019.02.01.


Jogsértés történt az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság volt főigazgatója szerint, mert azt ugyan „már megszoktuk, hogy konkrét kérdésre, általános szöveget írnak, és kioktatnak, a kérdés tárgyától függetlenül, az azonban, hogy képviselői kérdésre nem is válaszolnak, kikerülik a kérdést, az már jogsértés: a képviselő alkotmányos jogát teszik tartalmatlanná”. Barát Gábor azzal kapcsolatban reagált a Hírklikknek, hogy napvilágot látott Varga Mihály pénzügyminiszter és államtitkára, Tállai András válasza a januári nyugdíjbotrány kapcsán hozzájuk intézett (szocialista) képviselői kérdésekre.

Tállai a Korózs Lajos által feltett kérdésekre válaszként a többi között azt írta, hogy nincs is konkrét napja a nyugellátások kifizetésére, bár a több évtizedes, kialakult gyakorlatnak megfelelően a konkrét banki utalási nap a tárgyhónap 12. napja, ezen a napon kell jóváírni az ellátás összegét; illetve ha munkaszüneti vagy ünnepnapra esik, akkor a jóváírás időpontja az azt megelőző munkanap. Azt állította, hogy mindenki számára, aki banki átutalással kapja a járandóságot, január 11-i értéknappal folyósították azt. (Megjegyezzük, volt olyan, nem is kevesen, aki csak hétfőn jutott a pénzéhez!)

Kórozs több kérdését ugyanakkor figyelmen kívül hagyta, s nem válaszolta meg Tállai. Pedig a szocialista képviselő alapvető információra lett volna kíváncsi, arra, hogy mi az oka annak, hogy januárban nem érkeztek meg a nyugdíjak...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.