2019. február 11., hétfő

NEM SZÜLÖK! ÉS, HA MEGFIZETEM? - LÁTVÁNYOS INTÉZKEDÉSEK, DE SOK FÜGG A RÉSZLETEKTŐL

AZ ÉN PÉNZEM 
Szerző: Az Én Pénzem
2019.02.11.


Az előzetes várakozásoktól eltérően ugyan a főállású anyaságot nem, de egy jókora „családvédelmi akciótervet” bejelentett Orbán Viktor miniszterelnök. Az Azénpénzem.hu számításai szerint élete végig nem kell majd adót fizetnie körülbelül 220 ezer nőnek. Igaz, ebben a számban azok is benne vannak, akik sohasem dolgoztak.

Vasárnap kezdődött a házasság hete rendezvénysorozat (a házasságkötések számának alakulásáról itt írtunk), a miniszterelnök pedig valóban igen látványos, sok pontból álló „családvédelmi akciótervet” – ezt a kifejezést Orbán Viktor használta – jelentett be. Akit a miniszterelnök évértékelő beszédéből más is érdekel, a szöveget (sőt a videót is) itt találja. Orbán már az év elején beszélt arról, hogy a nemzeti konzultáció eredménye alapján várható ilyesmi, amit – mutattuk ki – a gyerekszülések várakozásoktól elmaradása is fűthetett.

A várakozásokkal ellentétben a miniszterelnök végül nem jött elő a főállású anyasággal, de sok mással igen. Új hitellehetőség, a régebbi kölcsönök terheinek csökkentése, segítség a családi autóvételhez, bölcsik doszt, sőt még a nagyszülők is szerephez juthatnak. Még a diákok is kapnak valamit. A még nyáron beígért falusi csokról is lesznek rövidesen részletek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.