2019. február 16., szombat

NŐI HATALOMÁTVÉTEL AZ AMERIKAI DEMOKRATÁKNÁL: KILENC KEMÉNY POLITIKUS, AKIKBŐL MÉG ELNÖK IS LEHET

ÁTLÁTSZÓ / VILÁGTÉRKÉP BLOG
Szerző: VÁGVÖLGYI B. ANDRÁS
2019.02.15.


Rekordszámú nő került be tavaly novemberben az amerikai törvényhozásba, akik egyre nagyobb szerepet harcolnak ki maguknak a washingtoni politikai porondon. Sokan máris bejelentették, hogy indulnak 2020-ban a Fehér Házért. De kik azok a politikusnők, akik Donald J. Trump kihívói lehetnek? Egy biztos: kemények és balosak. Ha meghallanák Bagdy Emőke felhívását a Figyelő címlapjáról, mely „feminizmus helyett familizmust” hirdet, akkor lehet, hogy egy blokktéglával mérnék arcon a NER-konform lélekkurkászt. Kérdés, hogy mindannyian Bernie Sanders szocialista elnökjelölt köpönyegéből bújtak-e elő, vagy a centrista-liberális Hillary Clinton nadrágkosztümjéből?

Listázzunk! Ne gondoljunk a belpolitikával, a mi listánk amerikai Demokrata párti nőket listáz, olyanokat, akik egy év múlva, vagy később az Egyesült Államok elnökségére törhetnek. Néhányuk most került a Kongresszusba, mások régebben képviselők vagy szenátorok, ám közös bennük, hogy mindnyájan szeretnének meghatározó szerepet vinni a demokrata politikában.
Az Egyesült Államokban nem a pártvezetés nevezi ki, hogy ki legyen az elnökjelölt, hanem előválasztások hosszú sorozata dönti el, ki indulhat majd a Fehér Házért. A következő elnökválasztás 2020 novemberében lesz, de néhányan máris bejelentették, hogy indulnának rajta. Nézzük tehát, ki az, akiről máris tudni lehet, hogy demokrata elnökjelölt szeretne lenni!
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.