2019. február 15., péntek

OLCSÓBB LESZ A LAKÁSHITEL AZ OTP LAKÁSTAKARÉK ÚJ TERMÉKÉVEL - ÍGY ÉLESZTIK FEL A RENDSZERT

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.02.15.


Februártól két új lakástakarékossági termékkel rukkolt elő az OTP Lakástakarék. Az állami támogatás megszüntetése után ugyan jóval alacsonyabb hozamok érhetőek el, ugyanakkor lakáshitellel kombinálva az extra bónusznak köszönhetően végül olcsóbb hitelhez juthatnak az ügyfelek.

Két új termékkel, egy 5 évessel és egy 10 évessel rukkolt elő februártól az OTP Lakástakarék. A havi befizetések összege mindkét módozatnál minimum 10 ezer, legfeljebb 50 ezer forint lehet – jelentette be tegnap Ungvári Krisztián termékfejlesztési vezető. A befizetésekhez lejáratkor az 5 éveshez 5 százalékos, a 10 éveshez pedig 10 százalékos bónuszt ad a lakástakarék.

Ezek a konstrukciók azonban már messze nem olyan vonzóak, mint a korábban állami támogatással futó termékek. Annak az időnek azonban már vége. Mint ismert, tavaly októberben rekord idő alatt szüntette meg a kormány a lakás-takarékpénztárak állami támogatását, amikor mindössze 1,5 nap alatt átverte a parlamenten a módosítást. Az OTP Lakástakaréknál 2018. október 17-től a jogszabályváltozás miatt nem lehetett új szerződést kötni. Az utolsó napokban ugyanakkor nagy roham indult minden lakástakaréknál, hogy az emberek még kihasználhassák az állami támogatást. Az MNB még vizsgálódásba is kezdett, ugyanis néhány nap alatt 140 ezer új szerződést kötöttek az ügyfelek..
.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.