2019. február 6., szerda

ORBÁN ÉRDEKE NEM A JOBBIK BESZÁNTÁSA, HANEM LASSÚ KIVÉREZTETÉSE

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: WINDISCH JUDIT
2019.02.06.


A Jobbiknak alig van beleszólása a jövőjébe: sorsa azon múlik, hogy a Magyar Államkincstár és a NAV megkegyelmez-e a pártnak. Sneider Tamás elnök azzal számol, hogy a párt az idei két választáson még elindul, a 2022-es országgyűlési előtt lesz kétséges a sorsa.


Nagyon ki van centizve a Jobbik helyzete -

Schiffer András ügyvéd, az LMP-ből kilépett egykori pártvezető vélekedik így. A párt ugyanis a következő időszakban felszámolási eljárás elé nézhet, hacsak a Magyar Államkincstár és a NAV, vagy maga Varga Mihály miniszter nem könyörül meg rajta.

A Jobbik azután került a megszűnés szélére, hogy az Állami Számvevőszék 136 milliós tiltott támogatást állapított meg a kampányköltések vizsgálatakor. Ezt az összeget a Jobbiknak vissza kell fizetnie - a költségvetési támogatást utaló Magyar Államkincstár (MÁK) nyújtja be a számlát -, és erre még kap egy ugyanekkora büntetést, amit a NAV hajt be. A Jobbik a 2017-ben megállapított tiltott támogatás miatti szankciót nyögi még mindig, a párt számláján 15-20 millió van, így ha az Államkincstár két héten belül kéri vissza a pénzt, a párt nem tud fizetni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.