2019. február 6., szerda

ORBÁN RENDSZERÉNEK ALAPJAIT KEZDTÉK EL RONCSOLNI

INDEX
Szerző: DULL SZABOLCS
2019.02.06.


Halálos ellenségek voltak, kibékíthetetlennek tűnő ellentét választotta el őket. Az utóbbi hetekben azonban elkezdték szorosra fűzni a viszonyt: együtt tüntetnek, együtt nyilatkoznak, választási együttműködést terveznek. A Jobbik és az MSZP-DK viszonyának változása átrendezheti a belpolitikai viszonyokat, de valóban sikerülhet kivitelezni egy ekkora politikai pálfordulást?

Rónai Egon, az ATV műsorvezetője: A fehér kendő az összetartozást mutatja?


Varga-Damm Andrea, a Jobbik parlamenti képviselője: Igen!

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke: Igen, egyértelműen.

Az elmúlt hetek belpolitikai történései után nem számított különösebb meglepetésnek a fenti, ATV-ben hallott dialógus január végén. Mégis, akárcsak két hónappal ezelőtt is a politikai sci-fi kategóriájába soroltuk volna az ATV január 22-i esti beszélgetését.

Az Egyenes Beszédben egy jobbikos és egy MSZP-s képviselő ült egymás mellett, mindketten a nyakukra tekertek egy fehér kendőt, ami mindennél jobban mutatta, hogy nem vitára érkeztek a tévéstúdióba.

A fehér szín a béke jele, a megnyugvás jele, de az összetartozásunkat legalább annyira szimbolizálja

– erősített rá Kunhalmi arra a szemünk előtt zajló fordulatra, amely alapvetően rajzolhatja át az elmúlt években megszokott és megmásíthatatlannak hitt belpolitikai térképet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.