2019. február 5., kedd

ORBÁN ÉS SALVINI CÉLJA AZ, HOGY ELFOGLALJÁK AZ EU INTÉZMÉNYEIT

HUPPA
Szerző: Huppa
2019.02.05.


Mark Leonard, az Európai Külügyi Tanács (ECFR) elnevezésű intézet vezetője „Az Európa-szkeptikusok csapdája” című, „Hogyan játszik a baloldal az Európa-ellenes pártok kezére” alcímű cikkében azt elemzi, mi várható az Európai Parlamentben és az EU-ban az európai választás után.

Az ECFR 27 tagállam szakértőinek és politikusainak körében végzett – jövő héten publikálásra kerülő – felmérése feltárta, hogy a szavazók ezúttal befogadóbbak lehetnek az Európa-szkeptikus pártok elképzeléseire, mint korábban, és az európai választás már nem főleg nemzeti ügy.

Amerikából Steve Bannon igyekszik felépíteni a jobboldali nacionalista kormányok koalícióját, míg Orbán Viktor és Matteo Salvini olyan populista szövetséget kovácsolt, amely összehozza a megszorításokat ellenző baloldalt a migrációt ellenző jobboldallal.

Orbán és Salvini célja az, hogy elfoglalják az EU intézményeit,

és belülről fordítsák meg az integrációs folyamatot. Nem kevesebb lebeg a szemük előtt, mint a nyugat újraalapítása az illiberális értékek talaján. Mindemellett idén nagyobb lesz a részvétel a szokásosnál, nem kizárt, hogy Merkel és Macron hívei otthon maradnak, és így a populista pártok jó eredményt érhetnek el...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.