2019. február 15., péntek

PUBLIKÁLÁS NÉLKÜL KAPOTT HAVI 800 EZER FORINTOT PALKOVICS LÁSZLÓ AZ MTA-TÓL

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: hvg.hu
2019.02.15.


A szerződése szerint évi két publikációt kellett volna teljesíteni az innovációs miniszternek az MTA-n, ezt nem tette meg a Magyar Narancs kutatásai szerint. Mégis megkapta a tiszteletdíját.

Bár publikációs kötelezettsége lett volna, azt nem teljesítette az akadémikus Palkovics László, mégis megkapta fizetését az MTA-tól és a MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetétől (SZTAKI), írja a Magyar Narancs. Így évekig kapott havi 800 ezer forintos fizetést.

Az MTA-s kutatási gyakorlatot élesen kritizáló, a kutatóintézeti hálózatot leválasztani kívánó Innovációs és Technológiai Minisztériumot vezető Palkovics 2006-ban lett az MTA levelező, 2013-ban pedig rendes tagja, 2000-től a SZTAKI munkatársa. Utoljára 2014-ben publikált. Rendes tagként havi 455 ezer forint jár neki, a SZTAKI-s munkáért pedig 800 ezer forint járt neki 2018 júniusáig, ekkortól már nem áll szerződéses kapcsolatban. De az Átlátszóáltal kikért szerződésekből az látszik, hogy utóbbi munkájának feltétele lett volna évi két publikáció – ez a szerződés 2000-ben kelt. Ha 2014-ben publikált utoljára, és 2018 nyaráig kapta a pénzt a SZTAKI-tól, akkor három és fél évig úgy kapta a pénzt, hogy nem teljesítette a feltételeket (2014 közepétől már Emmi-államtitkárként dolgozott, kutatást nem végezhetett, de a pénzét megkapta és felvette a SZTAKI-tól, ez a vagyonnyilatkozatában is szerepelt).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.