2019. február 19., kedd

SUNYI, ELVTELEN EMBEREKNEK NINCSENEK BARÁTAI, SEM SZÖVETSÉGESEI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.02.18.


Midőn nekiálltam püfölni a billentyűzetet, még nem volt világos, hogy Havasi Bertalanka tájékoztatása – miszerint a főnöke a jákobozó propagandisták védőszentje elrepül Benjámin Netanjahu haverja kebelére, a visegrádi országok (V4) és Izrael jeruzsálemi csúcstalálkozójára – azt is magában hordozza-e, hogy Boldogkarácsonyozó Szent Viktor kihagyja a tavaszi parlamenti ülésszak nyitónapját, vagy sem nem. Aztán meghánytam-vetettem magamban a mondanivalómat, és máris megszületett a megfejtés a dilemmámra. Európa koronázatlan migránsverője és szaporodásügyi állócsillaga bátran megfutamodott az ellenzéki képviselők mára belengetett, látványosnak ígért parlamenti akciója elől, és önmaga takonygerincéhez hűen meghagyta a harcos droidtársainak az örömöt: szarjanak rá ők az ellenség fejére. A rajongói etetése céljából posztolt facebookos tartalommal üzent a derék ember, méghozzá a repülőgép ajtajából (azért az a golyóálló lépcsőfeljáró nem gyenge): fontosabb dolgai vannak neki annál, mint hogy a már régen kinőtt magyar parlamentben szembenézzen a halálos ellenségnek kikiáltott politikai ellenfeleivel.

Ebben a világon semmi hírértékű nincs, bár azért sajnálom Gergő kollégát, amiért tegnap esti cikkébe foglalt végtelen optimizmusával szembejött a valóság: minden ellenkező előjelű várakozással ellentétben az önjelölt világpolitikai tényező legkisebb gondja is nagyobb volt annál, hogy a ma kezdődött a parlamenti ülésszakot megtisztelje a jelenlétével.

Zárójel, értse mindenki jól: tisztában vagyok azzal, hogy nem szabad senkit bírálni, aki Orbánnal szemben pozícionálja magát, de azért amikor belengették a mai látványos parlamenti akciót, vajon nem tudta senki azon az Istentől megáldott ellenzéki térfélen, hogy mikor lesz ez a V4-es összeborulás Izraelben? Mert ha nem tudták, az is elég aggasztó, ha viszont tudták, és mégis abban reménykedtek, hogy majd a főmenekülő ezúttal kedélyesen asszisztálni fog a műsorukhoz, akkor meg azért borzasztó ez a mellényúlás. Igen, én is tudom, hogy a formális találkozóra csak holnap kerül sor és Jeruzsálem nem egy 16 órás repülőútnyi távolságra van (3-4 óra legfeljebb), de ez az ember olyannyira kiszámíthatóan nem tud hibázni, amikor az ellenzék szopatásáról van szó, hogy szerintem nem lett volna baj számolni azzal, hogy Orbán megint lelövi a poént...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.