2019. február 12., kedd

SZANYI TIBOR: AZ UNIÓ BE KÍVÁNJA FEJEZNI A FIDESZES OLIGARCHIA HÍZLALÁSÁT

MAGYAR HANG
Szerző: BALOGH ROLAND
2019.02.12.


Mire fókuszálnak a magyarországi pártok az EP-kampányukban? Interjúsorozatunkban erről is kérdeztünk tőlük. Uniós közbeszerzések, migráció, brexit, közös hadsereg és szociális ügyek – többek között e témákról beszélgettünk Szanyi Tibor szocialista EP-képviselővel. EP-választási ráhangoló, 1. rész.

Ön hazaáruló?
– Pont ellenkezőleg…

Pedig kormánypárti politikusok és kormányközeli megmondóemberek is lehazaárulózták azokat a magyar EP-képviselőket, akik megszavazták a Sargentini-jelentést. Mi erről a véleménye?
– A kérdést úgy is fel lehet tenni, mivel szolgálja a legjobban az ember a hazáját. Szerintem azzal, hogy ha valamerre lecsúszás van, azt megpróbálja megállítani.

A jelentés amiatt is kritikákat kapott, hogy számos megállapítása már idejétmúlt, egyes felvetései, például Magyar Gárda, már nem aktuálisak.
– Egy jelentés nem pillanatfelvétel, hanem egy folyamatot mutat be. Ha nagyon akarnám sarkítani, akkor azt is mondhatnám, hogy a Sargentini-jelentésnek egyetlen önálló tétele sincs, hanem kizárólag a különböző nemzetközi szervezetek, ENSZ, OECD, az unió különféle intézményeinek a magyarországi látogatásainak tapasztalataira épít, ahogy a magyar kormányzat véleményei is szerepelnek benne. Azt gondolom, az összkép tekintetében a megváltozott szituációk a jelenlegi állapotokon nem változtattak, hisz látjuk, milyen ma a sajtó vagy az igazságszolgáltatás helyzete, ahogy az állam foglyul ejtése és az ellenfelek kivéreztetése, anyagi ellehetetlenítése szintén tény. Eközben a Mészáros Lőrinc nevű Orbán Viktor hovatovább gazdagabb lesz, mint a mögötte lévő 99 leggazdagabb magyar együttvéve. Borítékolom, hogy a Vajna-hagyaték, mármint a budapesti kaszinókoncessziók is a nemzet gázszerelőjénél landolnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.