2019. február 12., kedd

TEMETŐ MELLÉ ÉPÜLT A FÉLMILLIÁRDOS ÚJ BÖLCSI DUNAKESZIN

ÁTLÁTSZÓ / ORSZÁGSZERTE BLOG
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2019.02.12.


A fideszes vezetésű Dunakeszi egyik kedvenc beruházó cége, a Trend Építő Zrt. nyerte a bölcsődeépítésre kiírt közel 520 millió forintos közbeszerzési pályázatot. Bár az intézményre nagy szüksége van a városnak, mégsem mindenki lelkes, hogy a kicsik a temető szomszédságában játszanak majd minden nap.

Olvasónk küldött fényképet a Dunakeszin épülő alagligeti bölcsőde játszóteréről, és külön felhívta a figyelmet a háttérben látszódó sírkertre. Tudomása szerint a bölcsi a temető tartalékterületén kapott helyet, hamarosan pedig óvoda is épül a szomszédba.

Kérdeztük a részletekről az önkormányzatot, de mindössze ezt a választ kaptuk: „a Dunakeszi Alagliget lakóparknál épülő bölcsődével kapcsolatban, a képviselő-testület döntése alapján minden az építési engedélyeknek megfelelően zajlik.”

Az önkormányzat honlapján található közlemény szerint a forrás uniós pénz, a lényeg pedig, hogy „az új intézmény Alagligeten kap helyet, ahol a lakóparkos övezetnek köszönhetően rengeteg kisgyermekes család él. Ezen a városrészen sem óvoda, sem bölcsőde nem található, így az új bölcsőde a lehető legjobb helyre kerül, és hamarosan kiszolgálja majd az ott élő kisgyermekes családokat.”

Ebből a 2018-as cikkből pedig az is kiderül, hogy 730 millió uniós forrást nyertek a projektre, amihez az önkormányzat biztosítja a telkeket. Elvileg az ovi és a bölcsi is még idén elkészül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.