2019. február 6., szerda

TRUMP CUKROS PAPÍRBA CSOMAGOLTA A MÉRGET

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.02.06.


Az illegális bevándorlókat foglalkoztató, nőket erőszakoló Trump, nőket erőszakoló bevándorlókkal ijesztgetett - Felhasználta a rákos kislányt és a holokauszttúlélőket

A beszéd szónoki részeiben az egységet és a kompromisszumokat hangoztatta, de a beszéd érdemi részéből kiderült, hogy a kompromisszum alatt azt érti, hogy mindenki feltétel nélkül álljon be mögé, mindenki más kössön kompromisszumot, és támogassa őt, aki egyetlen kompromisszumra sem hajlandó.

Mivel Trump a kormányzati leállással próbálta kizsarolni a demokrata többségű képviselőházból, hogy megszavazza a mexikói határra építendő fal 5,6 milliárd dolláros költségét, az eredeti időpont után két héttel tartotta meg az “unió állásáról” szóló évértékelő beszédét.

A szöveg első része az egységre vonatkozó üres deklarációkat leszámítva egy önparódia volt, amelyben Trump elmondta, hogy ilyen csodálatos még nem volt semmi, mióta az Egyesült Államok fennáll, még egyetlen elnök sem volt képes olyan eredményekre, mint ő, és a legkevesebb az volt, hogy a földkerekség fennállása óta ilyen elnök még nem volt a világon. A beszéd többi része miatt nem lesz ideje és ereje senkinek ezeket a számadatokat ellenőrizni, de egy hasonló önimádó adatzápor után nemrégiben a CNN kimutatta, hogy minden hazugság, mert nem úgy, nem akkor, nem ott és nem annyi.

Amiről azonban minden amerikai kapásból megállapíthatta, hogy Trump jó szokásához híven hazudik, hogy az egészségbiztosítás helyzetét is az egekbe magasztalta, miközben az tragikusan romlott, az Obamacare helyett nem tudtak alkotni semmit, azt viszont úgy tönkretették, hogy aki nem lesz halálos beteg, az egész évben mindent maga fizet, és amellett még leakasztják róla a biztosítási díjat is. Jellemző, hogy nagy republikánus tapsvihar közepette az Obamacare kapcsán azt ünnepelte, hogy eltörölték a büntetést, ha valaki nem köt semmilyen biztosítást és az Obamacare-t sem veszi igénybe. Ez azt jelenti, hogy ezzel milliókat löktek vissza a korábbi helyzetbe, hogy nemcsak megfizethető biztosítása nincs, hanem egyáltalán nincs semmiféle biztosítása...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.