2019. február 9., szombat

TUDÁS HELYETT VALLÁS, JÖVŐ HELYETT VAKHIT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2019.02.09.


Reggel elbotorkálok a számítógépig, bekapcsolom, kávét készítek. Indul a nap. Ránézek a monitorra és szembejön az élet. Most a Facebookon Széles Gábort dobta fel a hírfolyam. Az ő oldala ősidők óta orosz és a kormányzati propagandaoldalak elosztóhelye, most sem okozott meglepetést az, ami felbugyogott onnan, de elgondolkodtatott. A mindenszo.hu néven futó fekáliatengerről sikerült megosztani Szélesnek egy irományt. Ebben semmi meglepő nincs, a Mindenszó egyike a kormánypropagandagépezet elemeinek. A főbb lakájmédiában megjelent propagandaszövegeket ismételgetik – több ilyen portált is működtet a Fidesz -, Széles Gábor pedig osztja szorgosan. Amiért mégis szót érdemel, az a megosztott trágya (forrásként a Demokrata című másik trágya van megjelölve) címe: Sírhat az ellenzék. Hivatalos: Budapest a legjobb európai úticél. 

Sírhat az ellenzék. Már mi a faszért sírna? Értem, hogyne érteném. A bűnbanda alapvető taktikája azonosítani önmagukat, a kormánynak nevezett maffiaszervezetet és Orbán Viktort a hazával. Ők a haza, ők a nép, ők az ország. Aki nem simul bele a rablóbrigád érdekérvényesítő elképzeléseibe – az ellenzék -, az gyűlöli a hazáját. Hát egy nagy büdös francot, azt! Éppen az szereti a hazáját – ha már ilyen hülye nagy szavakat kell használnom -, aki szót emel azok ellen, akik saját tyúkszaros kis érdeküket helyezik előtérbe. Az szereti a hazáját, aki védeni próbálja az értékeit a rablókkal szemben. Érték az emberélet, érték a tudás, érték az emberség, de érték a termőföld, a fák, a vizek. A nemzeti nagyságról és hazaszeretetről hörgő szarzsákok ezeket az értékeket pusztítják és rabolják szét.

A hazának kurvára nem az az érdeke, hogy egy félhülye gázszerelő és pereputtya felvásárolja (pontosabban a nevére írassa, majd Orbán családjának átjátssza) a fél országot. Nem is az az ország érdeke, hogy Orbán veje, lánya, apja felvásárolja a másik felét. Nem az ország érdeke az, hogy néhány ember zsebében és titkos külföldi bankszámlákon milliárdok landoljanak, nem az az érdeke, hogy minden fillérre rátenyereljen a bűnbanda. Egyáltalán nem az az ország érdeke, hogy Putyin tyúkaszaros hátsóduvarává, külföldiek olcsóbérű rabszolgapiacává züllesszék az országot. Nem az az ország érdeke, hogy elüldözzék innen a munkavállalókat, hogy középkori szintre rohasszák a vidéket, hogy félanalfabéta, fillérekért dolgoztatható fiatalokat neveljenek, hogy tudás helyett vallást, fejlődés helyett vakhitet tuszkoljanak le az emberek torkán...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.