2019. március 16., szombat

A FIDESZ ELADTA SZOLNOK KÖZEPÉT, MOST MEG A VÁROS FIZETI ÉRTE A BÉRLETI DÍJAT

24.HU
Szerző: SPIRK JÓZSEF
2019.03.16.


Várhegyi Attila, Szolnok egykori fideszes polgármestere, akit hűtlen kezelés miatt 2002-ben felfüggesztett börtönre ítélt a bíróság, még hivatalban lévő városvezetőként furcsa üzletet kötött 1995-ben a város központjában lévő telek eladásával. Az üzlettel mindenki rosszul járt, az önkormányzat és a bankfiók építésében gondolkodó OTP is, kivéve a telket lényegében közvetítő mérnöki iroda, amely egyetlen nap alatt több mint 50 százalékos hasznot csinált az ügyleten.

A szolnoki ellenzék körberajzolt a város központjában, a milliárdos beruházásból létrehozott Agora mellett egy négyszöget. Ez a parkon, gyalogos zónán átnyúló terület, bár semmi sem mutatja, de nem a szolnoki önkormányzat tulajdona.

Az MSZP, az LMP, a DK, a Momentum, a Jobbik és egy szolnoki egyesület részvételével megtartott csütörtöki demonstráción egy közel 25 éve lezajlott ingatlanbiznisz máig tartó hatásaira hívták fel a figyelmet.

A 70 ezres megyeszékhely központjában lévő 719 négyzetméteres ingatlant az OTP Bank nézte ki magának, hogy bankfiókot építsen.

Szolnok polgármesteri posztját akkoriban Várhegyi Attila töltötte be. Várhegyi, aki később jogerősen egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság, 1995 karácsonya előtt, december 20-án kötött adásvételi szerződést a területre, csakhogy a város nem a banknak, hanem egy mérnöki irodának adta el az ingatlant...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.