2019. március 21., csütörtök

A FIDESZ MOST MEGÚSZTA A TELJES MEGALÁZÁST, A KORMÁNY AZONBAN MÉG TÁVOLRÓL SEM -ORBÁNNAK MOSTANTÓL NINCS BELESZÓLÁSA A NÉPPÁRT DÖNTÉSEIBE

HVG ONLINE
Szerző: GYÜKERI MERCÉDESZ
2019.03.21.


Olyan időszak jön az EU-ban, amikor Orbán Viktornak komoly témákban kellene latba vetnie a tekintélyét, ám a Néppárt-tagság felfüggesztése nagy érvágást jelenthet a kormány, így az ország számára is.

A lehető legrosszabb időpontban érte a Fideszt az Európai Néppárt döntése a párt felfüggesztéséről. Még akkor is, ha az európai döntéshozatal gyakorlatilag leállt: a parlamentben mindenki az EP-választásokra készül, a tagállamok tanácsában pedig a kizárólagos téma a Brexit. És akkor is, ha a kisebbik rosszat választotta a pártcsalád, kizárás helyett a felfüggesztést, és egy olyan vizsgálat lefolytatását, amelyben Orbán Viktornak már igazán lehet gyakorlata.

Van azonban egy nagy gond ezzel: mint azt a pártelnök-miniszterelnök a döntést követő sajtótájékoztatón elmondta, a párt „bölcsei” (Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár, Herman Van Rompuy, az Európai Tanács első elnöke és Hans-Gert Pöttering, az EP és az EPP volt vezetője) által levezényelt vizsgálatnak „nincs időkorlátja”.

Magunk se tudjuk, de nagy jelentősége nincs

igyekezett kisebbíteni a határidő hiányának jelentőségét Orbán. Ám ez nincs így: ha a Fidesznek nincs szerencséje – netán egy mesterterve – az akár elhúzódhat a mostani vákuumon túlra is, és ezzel már nem csak a párt, de a kormány lehetőségeit is nagyban szűkíti egy igazán fontos időszakban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.