2019. március 22., péntek

A KDNP LERÁZTA MAGÁRÓL A FIDESZT? – KÉPVISELŐJÜK BELÜLRŐL BOMLASZTJA TOVÁBB A NÉPPÁRTOT…?

VÁROSI KURÍR
Szerző: MAKÓI ERNŐ
2019.03.22.


A KDNP az a párt, ami úgy van, hogy nincs. Nem mérette meg magát különálló pártként, úgyhogy nem tudni, van-e bárki kerítésen belül, aki a tömörülésre szavazna. Kizárólag a Fidesz kereszténydemokrata mivoltát erősítendő hordozza magával a regnáló.

Kivéve a Néppártban, ott külön képviselője van


Az Azonnali kereste meg az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióját, hogy megtudja, mennyiben befolyásolja a frakció munkáját a Fidesz néppárti tagságának szerdai felfüggesztése.

Mint a portál írja,

a különbség a pártcsalád és a frakció között az, hogy a frakcióban nem csak a pártcsaládhoz tartozó tagok ülhetnek, így a néppárti frakcióban például van két brit konzervatív, akik a toryk pártcsaládjának frakciójától, az ECR-től ültek át; de a legjobb szemléltető példa talán az, hogy a DK-s képviselők ugyan a szocialista S&D frakcióban ülnek, de az MSZP-vel ellentétben nem tagjai az S&D frakciót adó fő pártcsaládnak, a PES-nek.”

Egy, csak egy legény….

A frakció sajtóosztálya azt is elmondta a portálnak, nem tartanak attól, hogy a tagságát megőrző KDNP kémkedne a Fidesznek, vagy hogy az egy darab KDNP-s EP-képviselőn keresztül Orbán Viktor megpróbálná befolyásolni a néppárti frakció döntéseit.
Szájer maradhat?

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.