2019. március 29., péntek

A LEGFIDESZESEBB CIVIL SZERVEZET A KIÜRÍTÉSRE VÁRÓ FÓTI GYERMEKVÁROS SZOMSZÉDJA

24.HU
Szerző: SPIRK JÓZSEF
2019.03.29.


Miközben sok civil szervezetet ellenséggé nyilvánított a kormányoldal, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szinte a Fidesz politikusainak fennhatósága alatt működik. Most milliárdos fejlesztésre kapott lehetőséget.

A Kincsem Nemzeti Lovas Program céljaira hivatkozott az Orbán-kormány, amikor 2017-ben döntött arról, hogy egy nagy lovasterápiás központot épít Fóton, ahol aztán az egész országból fogadnák az egészségfejlesztő szolgáltatásokra szoruló fogyatékkal élőket. A kormányzathatározat szerint a beruházás a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Egyesület (NGYSZ) telephelyén zajlana, ahol egyébként is lovasterápiás központ működik már másfél évtizede. Ez a lovasközpont a telekszomszédja a fóti gyermekvárosnak, amelyet viszont több mint 60 éves működés után hamarosan kiürítenek. Azt senki sem árulta még el, hogy a gyermekvárosnak eddig helyet adó Károlyi kastéllyal és a hatalmas kastélyparkkal mik szándékai a kormánynak.

Az NGYSZ már jóval a kormánydöntést megelőzően próbálkozott a lovasközpont bővítésével. 2015-ben részletesen kidolgozott terveket mutattak be a fóti önkormányzatnak, ez szálló, terápiás uszoda, fedett lovarda és istálló kiépítését is tartalmazta. Ám a beruházás akkor nem valósulhatott meg, mert nem sikerült megszerezni a fejlesztéshez szükséges mezőgazdasági ingatlanokat.

Március közepén Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője viszont benyújtott egy törvényjavaslatot, amely a parlamenti jóváhagyás után elhárít minden akadályt az újabb tervek elől. 14 állami tulajdonú földterület, köztük a gyerekváros több hektáros részének vagyonkezelési joga kerül majd húsz évre a gyermekmentő szolgálathoz. Az átadásra kijelölt területekkel a lovasközpont területe több mint 70 hektárosra növekszik majd...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.