2019. március 20., szerda

A PROPAGANDAMÉDIA KÉTEZRES FORDULATON KEZDTE FELKÉSZÍTENI A HÍVEKET ARRA, HOGY SIKERTELEN LESZ A KUNYERA ÉS KIVÁGJÁK EURÓPA MEGMENTŐJÉT A PÁRTCSALÁDBÓL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2019.03.20.


...Nem hivatalos sajtóértesülések szerint Theresa May június 30 és 2021 június harminc közötti időpontra kér majd halasztást az Uniótól. A mai állás szerint legalábbis. Aztán vagy kilépnek vagy nem, vagy megbukik a kormány vagy nem, vagy lesz új népszavazás vagy nem, vagy a kilépés mellett döntenek a szavazók vagy nem. Ennyit lehet most biztosan tudni.

Manfred Weber megvonná a pénzt azoktól az államoktól, ahol rendszerszinten sérül a jogállam. Az Európai Néppárt csúcsjelöltje elkészített egy javaslatot, amelynek értelmében egy független testület rendszeresen ellenőrizné a tagállamokat, értékelné a demokratikus gyakorlatot, és ahol súlyosak a problémák, ott pénzügyi szankciókat alkalmaznának – olvasható az Index Eurológus blogján. Ha jól gondolom, hamarosan olyan óbégatás kezdődik kormányoldalon, hogy bele fogunk őrülni. De legalább a propagandisták most tuti szívből fognak jajveszékelni, mert lenyúlható pénzek nélkül ugrik a gerincbérleti díj.

Ma nagy nap lesz (a kuka esti kitolását leszámítva is), mert Orbán viktor személyesen vesz részt az Európai Néppárt ülésén, ahol a Fidesz kizárásáról vagy megtartásáról szavaznak. Manfred Weber a rá jellemző karakánsággal megpróbált kifarolni a helyzetből, de párttársai az orrára koppintottak. Így most terítékre kerül az ügy, mégpedig a hobbifocista személyes részvételével. Remélhetőleg Havasi Bertalan sem marad le a repülőgépről, mert az elmúlt években nem távolodott elegy méternél messzebbre a felséges üleptől.

Az Emberi Jogok Európai Bíróságának öttagú tanácsa jogerősen is kimondta: jogszerűtlen volt a fideszes tankönyvpiac-lenyúlás (ők persze nem így fogalmaztak, de én magunk közt vagyok, tehetem). Ismétlem a kulcsszót: JOGERŐSEN. Az Emmi reagált:pont leszarják. Így marad és kész. Hát nem cukorborsók? De.

Habár mostanában kevesebbet beszélünk őfényessége kedvenc szomszédjáról, a földkerekség és az univerzum legtehetségesebb gázszerelőjéről, attól még a Zuckerbergnél nagyságrendekkel okosabb Mészáros Lőrinc nem szundikál a babérjain – sem a megőrzésére bízott irdatlan vagyonon -, hanem szorgalmasan gyűjtöget tovább. Hiába, akit gyötör a tehetség, az nem nyughat egy percre sem, ki kell bontakoztatnia fantasztikus képességeit. Mészáros Lőrincnek meg főleg, mert vagy negyven éves koráig szunnyadt benne a tálentum, csak 6-7 éve kezdett megtáltosodni. Van mit behoznia. Most éppen valami bankot vesz, a másik kezével pedig a szintén kirobbanóan tehetséges feleségével közös érdekeltségbe tartozó Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. kapta meg a magyar kórházak biztosításának intézgetését. Hiába, ők a legjobbak és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a legjobbat akarja a magyar kórházaknak. Ez nem sok pénzt jelent, mindössze párszáz milliót, esetleg soványka milliárdot, ami a malacperselyben landol, de ismerjük a bölcs dakota közmondást: ki a kicsit nem becsüli, az menjen a picsába...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.