2019. március 25., hétfő

A SVÉD LÉT ELVISELHETETLEN KÖNNYŰSÉGE

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Bandirepublic
2019.03.25.


Még akkor is, ha az ember sikeresen beilleszkedett külföldön, egy idő után elkezdhet másként nézni Magyarországra. Ezt kezdte érezni a mai poszt szerzője, Bandirepublic is, akiben a 40-es évei elején elkezdett felértékelődni a haza, a család, a barátok, az anyanyelv szerepe.

„Hét éve élek Stockholmban a családommal. Kívülről nézve mindenünk megvan. A svéd főváros csodás, az emberek kedvesek, a gondolkodásmódjuk nyitott, pozitív értelemben véve tombol a multikulti. A kiköltözésünk előtt még álmomban sem mertem volna többet kívánni ennél.

Közben a 2010-es években Magyarország deklaráltan lelépett a liberális demokrácia útjáról, sok külföldön élő magyar – velem együtt – aggódva szemléli az otthoni fejleményeket.

Az elsős kislányunknak teljesen magától értetődő, hogy itt azonos neműek is házasságot köthetnek. Ezzel párhuzamosan a bezzeg a svédek! blogomon kaptam olyan kétségbeesett anyukától levelet, akit azért nyomasztanak az óvodai pedagógusok, mert a kisfiának hosszú a haja, és ez „beteges”.

Nyilván személyes preferencia kérdése, hogy kinek melyik környezet tetszik jobban, de én nagyon hálás vagyok azért, hogy a gyerekünk Svédországban cseperedik és szívja magába az alapvető értékrendet. .."...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.