2019. március 17., vasárnap

BARTUS LÁSZLÓ: AKI KÍVÁNCSI A “KERESZTÉNY KULTÚRA” VÉDELMÉRE, AZ TEKINTSEN ÚJ-ZÉLANDRA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2019.03.16.


Aki nem tudta volna eddig, hogy mit jelent az Orbán által hangoztatott “keresztény kultúra” védelme, az megtudhatta az új-zélandi mészárlásból. A keresztény kultúra védelméről szóló szöveg és az elkövetett tömeggyilkosság ugyanannak a folyamatnak a részei. Hogy Orbán Viktor is megértse: a gól a saját védőnk szerelésétől indul, az ő passza indítja a támadást, aztán a gól elengedhetetlen feltétele a középpályás remek keresztlabdája, a mintaszerű beadás, majd a csukafejes. Ez mind elengedhetetlen a gólhoz. A gól soha nem történt volna meg, ha a védőnk nem indítja a támadást. Minden megmozdulás ugyanannak a támadásnak a része, az egyes lépések feltételezik egymást.

A fehér “keresztény kultúrát” védelmező illiberális politikus nélkül nincs fehér keresztény kultúrát védelmező tömeggyilkos. Amikor a háború sújtotta térségekből érkező menekülteket egyesek a muszlim hódítás eszközeinek mondják, akiket azért küldenek “keresztény” országokba, hogy elfoglalják azokat, és lerombolják a keresztény kultúrát, akkor felhatalmazást adnak gyűlölködő fanatikusoknak és őrülteknek arra, hogy lemészárolják a “muszlim hódítás” képviselőit. Az mellébeszélés, hogy a szélsőjobboldali “keresztény hitszónokok” csak a határvédelemről beszélnek, mert a határvédelem egy érzelemmentes semleges közhatalmi funkció, mely nem tesz különbséget a határra érkezők faji, vallási hovatartozása között. Mindössze azt a feladatot látja el, hogy aki érvényes okmánnyal érkezik, vagy menekültstátuszt kap, beléphet az országba, aki pedig nem, az nem. A határvédelemhez nem tartozik hozzá a más vallású, más fajú emberek kriminalizálása, a fajgyűlölet, az általánosítás, az előítélet és a tőlük való fenyegetettséggel való riogatás.

Márpedig a “keresztény kultúra” védelmezői azt teszik: felkorbácsolják a gyűlöletet, a félelmeket, az indulatokat és a gyenge idegzetű emberekkel elhitetik, hogy nekik ez ellen tenniük kell. Az illiberális fasiszta politikusok, mint Orbán Viktor vagy Donald Trump, elhitetik, hogy aki muszlim, és bekerül egy országba, az két lábon járó veszély, ellenség, aki a “keresztény kultúrát” rombolja napi 24 órában. Ezért ellenük nem elég a határőrizet, hiszen már az országban vannak. Ezért a “keresztény kultúra” és a fehér faj iránti “féltő szeretet” kezd ágaskodni bennük, és úgy érzik, tenniük kell valamit. Az alapjáraton gyűlölködő emberek, akiket nem elégít ki a rivális futballcsapattal szembeni gyűlölet, végre kapnak a gyűlölet levezetésére “értelmes” célokat, bátorítást, az “igazságukba” vetett hit megerősítését, és elkezdik gyűjteni a lelki, szellemi és fizikai muníciót: beszerzik az automata fegyvereket.

A holokauszt sem akkor kezdődött, amikor Boross Péter imádott csendőrei elkezdték gettóba terelni, rugdosni és kifosztani a haláltáborba küldött zsidókat, hanem a “keresztény” gyűlöletbeszéddel. Prohászka Ottokárral és Bangha Bélával a “keresztény sajtó” fejedelmével, akik jól elmesélték, hogyan rágja a fekély, a “zsidó szellem” a magyar “keresztény kultúrát”. Akik az önvédelem fontosságáról papoltak, nemcsak szavakban, hanem a zsidó törvényekkel, a numerus clausus-al, a vasárnapi prédikációkkal, a politikusi beszédekkel, a kormányzó antiszemitizmusával. A gázkamrákba deportálás, a népirtásban való lelkes és aktív részvétel nem a semmiből lett, hanem az akkori keresztényvédő Trumpok, Orbán Viktorok gyilkos beszédeiből. Ahogy az új-zélandi mészárlás se magától lett. Ez az ember ezeket a gondolatokat olvasta, és a liberális értelmiséggel ellentétben, ő tökéletes azonosságot fedezett fel a nácik és a mai keresztényvédő illiberális fasiszták gondolatai között. Ő megtalálta a logikai ívet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.