2019. március 8., péntek

ÉS EZ NEM MÚLT...

KLUBRÁDIÓ / FÜLBEVALÓ
Szerző: Klubrádió / KOVÁCS M. VERONIKA
2019.03.08.


Talán nem ünneprontás, sőt, hogy a nőnap alkalmából a Fülbevaló a bántalmazott nők önsegítő csoportjáról szóló interjúval indított.

Sokan emlékezhetnek még azokra az időkre amikor szegfűvel, kicsit leereszkedő stílusban, kötelező jelleggel köszöntötték a nőket a munkahelyeken, ha eljött március 8. Sokszor úgy, hogy a tisztelgők talán nem is tudták miért, mióta, mi végre a nemzetközi nőnap.

Nem mindenki volt és van még mindig tisztában azzal, hogy ilyenkor azokat a bátor asszonyokat, lányokat, nőket ünnepeljük, akik kiharcolták, hogy ne csak a férfiak tanulhassanak, szavazhassanak, és főleg, hogy ne csak az egyik nem tagjai dönthessenek nők és férfiak dolgaiban.

És ez nem múlt: sokan vannak ma is, akik ezért küzdenek, például azok, akik lelki és fizikai támogatást nyújtanak a bántalmazott nőknek. Így talán nem ünneprontás, hogy a Fülbevaló legutóbbi adása a bántalmazott nők önsegítő csoportjáról szóló interjúval indult.

A műsor további témája az egészség és digitalizáció kapcsolata volt, valamint arról is szó esett, mi a teendő tavasszal, ha nyárra csúcsformába akarjuk hozni a bőrünket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése