2019. március 20., szerda

„EURÓPA NEM DEMOKRATIKUS”

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2019.03.20.


Nemrégiben olvashattatok itt egy posztot, melyben az Egyesült Királyságban élő külföldiek vallottak arról, milyen hatással volt rájuk a britek tervezett kilépése az Európai Unióból, illetve miért érzik magukat „Brexit-menekülteknek. Most a kiegyensúlyozottság kedvéért jöjjön a másik oldal, azaz olyan határátkelők, akik a kilépésre szavaztak.

Európa egy behemóttá vált kartell

„Az elmúlt két év kilépési tárgyalásai csak megerősítettek abban a véleményemben, hogy az Európai Unió egy kartell, ami magának tartogatja a hatalmi pozíciót.

Azt gondolom, nagyon keményen harcolniuk kell azért, hogy olyannak tartsák meg az Európai Uniót, amilyennek most látják, nem akarják, hogy könnyű legyen kilépni belőle.

Nem kétséges, hogy nem az Egyesült Királyság az egyetlen ország, amely kilépne, így a lehető legjobban meg kell nehezíteni a britek távozását” – mondta az Irish Timesnak az ír Sheila.

A nő a londoni ír közösség fontos tagja, több jótékonysági szervezetben is dolgozik. Tizennyolc éves volt, amikor elhagyta hazáját, 38 éve él a brit fővárosban.

„Végignéztem, ahogyan egy közös piacként indult dolog egy nagy eurokrata behemóttá vált. Egyre csak nő, és nem úgy tűnik, mintha a valódi emberek profitálnának belőle. Egy politikai kísérlet volt, de mára teljesen elszabadult” – tette hozzá.

Nem különösebben izgatja annak a lehetősége sem, hogy az Egyesült Királyság megegyezés nélkül zuhan ki az Európai Unióból.

„Szükség esetén nagyon gyorsan meg lehet ám oldani dolgokat. Jelenleg az egész csak a fenyegetőzésről, az erősebb pozíciókról és a figyelemfelkeltésről szól. A politika a lehetőségek művészete, számomra nem kétséges, hogy az összes fenyegetőzés végeztével sikerül majd megegyezni és kialakítani egy működő rendszert, mert mindig így történik és így kell lennie” – vélte...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.