2019. március 5., kedd

HAGYOMÁNYOS WINDOWS ALKALMAZÁSOK AUTOMATIKUS FRISSÍTÉSE, EGYSZERŰEN

TECHWOK.HU
Szerző: NÁKOVICS L.
2019.03.05.


A korábbi Windows verziókat használók, vagy a Windows 10 alatt több “hagyományos” szoftverrel dolgozók számára az alkalmazások naprakészen tartása nem kis kihívást jelent. Bár sok program rendelkezik beépített frissítés-ellenőrzéssel, ezeket sajnos macerás rendszeresen, egyesével végignézni. Jobb esetben egy-egy program az indításakor elvégzi a frissítések keresését, de ez cserébe kicsit elnyújthatja a program indulását. Ezen a problémán a modern Windows 10 alkalmazások esetében sokat segített rendszer alkalmazásboltja, amely nem csak egységes felületet jelent a megjelenéshez, telepítéshez, de a frissítéseket is elintézi. A Hagyományos Windows alkalmazások automatikus frissítése azonban vagy csak egyesével oldható meg, vagy egy kis segítséget kell igénybe vennünk a csoportos menedzselésükhöz. Ez utóbbira mutatunk egy remek, ingyenes példát, amely ráadásul igencsak friss, hiszen pár napja jelent csak meg.

IOBIT SOFTWARE UPDATER: HAGYOMÁNYOS WINDOWS ALKALMAZÁSOK AUTOMATIKUS FRISSÍTÉSE

Az IObit Software Updater egy teljesen ingyen használható kis alkalmazás, amely működik Windows 7 és Windows 10 alatt is, ráadásul teljesen honosított, magyar nyelvű felülettel. 

Két dologra használható:
- Az általa ismert Windows alkalmazások (ezek közé tartozik rengeteg népszerű, ingyenes Windows szoftver) frissítéseit képes folyamatosan, egyszerre ellenőrizni, vagy akár teljesen automatikusan elvégezni a frissítéseket.
- Egy halom remek ingyenes szoftvert telepíthetünk vele, egyetlen felületről, s persze ezek későbbi frissítéseit is kényelmesen menedzselhetjük vele.

Az első megoldás nagyon egyszerűen konfigurálható a Beállítások ablakban. A Frissítés kategóriát választva megadhatjuk, hogy csak értesítéseket kérünk az újabb programverziók észlelésekor, vagy telepítheti is azokat a program, egy általunk megválasztott, ütemezett időpontban. Megadhatunk listát arra nézve, hogy mely programok frissítését szeretnénk totálisan automatizálni, illetve létrehozhatunk olyan listát is, amellyel teljesen kizárunk egy-egy alkalmazás a frissítendők köréből...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.