2019. március 28., csütörtök

HOSSZÚ MÉG AZ ÚT ODÁIG, HOGY EZT AZ ORSZÁGOT CSALÁDBARÁTNAK LEHESSEN NEVEZNI

444.HU
Szerző: ALBERT ÁKOS
2019.03.27.


Ritka, hogy egy kormánypárti politikus a parlamenten kívül leüljön vitatkozni egy ellenzéki politikussal, ezért minden ilyen eseményszámba megy. Szerda este a Joghallgatók Önképző Szervezete szervezett egy vitát, ahol Novák Katalin családügyi államtitkár és Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő beszélgettek a kormány családpolitikai intézkedéseiről.

A kormányzatnak láthatóan nagyon fontosak a gyermekszám növelésére, a családok anyagi támogatására vonatkozó intézkedések, a kormányzati politikának a gerincét adja az narratíva, hogy a Fidesz-KDNP a magyar családokat támogatja a - vélt vagy valós - bevándorlást támogató intézkedések ellenében. Az ellenzék többnyire próbál nem felülni erre a lóra, és azzal érvel, hogy elég nehéz úgy gyereket vállalni ma Magyarországon, hogy az egészségügy és az oktatás romokban van, a fiatalok alig jutnak lakáshoz, és inkább külföldön próbálnak szerencsét.

Ezek markánsan különböző értelmezések, a kormány családpolitikai intézkedéseinek pedig akár az alapját is lehetne vitatni (már azt, hogy kell-e egyáltalán az országnak, hogy hosszútávon tízmillióan lakják),

a szerdai vitán azonban látványosan megmutatkozott, mennyire nehéz helyzetben van az ellenzék akkor, amikor a bőkezűnek látszó kormányzati családpolitikával kapcsolatban kell állítaniuk valamit.

Hiába gondol ugyanis mást két politikus arról, hogyan kellene támogatni a gyerekvállalást, nehéz úgy kritikát megfogalmazni bármivel szemben is, hogy közben a család és a gyermek fontosságát minden percben hangsúlyozni kell. Na nem mintha ezt bárki is vitatta volna...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.