2019. március 15., péntek

KIDERÜLTEK A RÉSZLETEK ORBÁNÉK ASSZONYHITELÉRŐL - MEGJELENT A RENDELET

NAPI.HU
Szerző: napi.hu
2019.03.13.



Megjelent a jogszabály a családvédelmi akcióterv talán legfontosabb eleméről, a babaváró támogatásról - derül ki a friss Magyar Közlönyből. Eszerint a kamattámogatás mintegy 5 százalék, a büntető (vagy piaci) kamat pedig 8 százalék - a jelenlegi kamatszint alapján.

A gyermekvállalás és a gyermeknevelés támogatása érdekében nyújtott kölcsönhöz kapcsolódóan az e rendeletben meghatározott feltételekkel állami támogatásként kamattámogatás és gyermekvállalási támogatás (együttes nevükön babaváró támogatás) vehető igénybe. A kölcsön és a babaváró támogatás igénybevételéről szóló szerződés 2019. július 1-jétől 2022. december 31-éig köthető meg - olvasható a kormányrendelet a friss Magyar Közlönyben.

A legfontosabb, hogy a babaváró támogatást az igénylők lakóhelye szerint illetékes járási kormányhivatalnál kell igényelni (első fokon, majd a másodfokú hatóság és a felügyeleti szerv - országos illetékességgel - Budapest Főváros Kormányhivatala). A jogszabály szerint a kormányhivatal az ügyféltől két alkalommal kérhet, az ügyfél az eljárás szünetelését nem kérheti, az ügyintézési határidő pedig 30 nap.

A kormányhivatal a hitelintézetnek az igénylők, illetve a támogatott személyek hitelképességével kapcsolatos döntését nem bírálhatja felül, a hitelképességgel kapcsolatban megállapításokat nem tehet, és egyéb módon sem korlátozhatja a hitelintézet hitelezési tevékenységét - derül ki a jogszabályból.


Ezek az igénybevételi feltételek:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.