2019. március 1., péntek

KILÁTÁSTALANSÁGRA ÍTÉLVE

HÍRKLIKK
Szerző: Barb
2019.03.01.


Márciustól megszűnik Tatabánya-Mésztelepen a Máltai Szeretszolgálatnál végzett közmunka, és elképzelhető, hogy más településeken is hasonlóan drámai a helyzet.

A szervezet tatabányai dolgozói és az érintett 27 mésztelepi nő mindössze néhány napja szereztek tudomást a döntésről. Nem túlzás azt mondani, hogy valamennyiüket sokkolta a hír, hiszen az itt élők számára gyakorlatilag reménytelen bármilyen munkát találni a környéken. Mésztelep maga a gettó, maga a nyomor, a szegénység, a kiúttalanság mementója.

A közmunkát elvesztettek körében teljes a tanácstalanság és a kétségbeesés.

A Máltaiak barátságosan berendezett házában néhány asszony ül a számítógép előtt. Keresik, akad-e bármilyen állás, de elmondják, ha van is, annyi a jelentkező, hogy nekik az esélyük szinte a nullával egyenlő. Mindannyian családanyák, van aki évek óta a szervezetnél dolgozott, és a nyolc általánost ez alatt az idő alatt fejezte be. Ám nem ez a jellemző. A 27 fő többségének nincs meg a nyolc általánosa. Mondják, akinek van, az sem igen boldogul, mert tovább lépni innen nem lehet, ugyanis helyben évek óta nem indult szakmai továbbképző tanfolyam sem, állítólag azért, mert nem volt elég jelentkező.
.. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.