2019. március 14., csütörtök

KILÉPŐ - NYUGDÍJBÓL BÉCSBE - KLUBRÁDIÓ/ ÖTÖS PÉTERFY GERGELLYEL

KLUBRÁDIÓ
Szerző: Klubrádió
2019.03.14.


Hatvan évesen elhagyni az országot, ez nem könnyű döntés. Ennél talán már csak az nehezebb, hogy ha idegen nyelven kell dolgozni pszichiáterként.

Minden családtagja elhagyta Magyarországot. A fia Amerikában tanult ösztöndíjjal, ott is ragadt. A lányának megszűnt a munkahelye itthon, hát távozott. A felesége Brüsszelben kapott munkát. Egyedül maradt Benedek László pszichiáter, nyugdíjba vonulása után ő is gondolt egyet, és külföldön keresett munkát. Németország volt az első állomás, ahol egy pszichoszomatikus klinikán dolgozott.

Ott jött rá, hogy mennyivel más a szemlélet. Ott az államnak megéri, hogy rehabilitálják a beteg embert, mert újra tud dolgozni. Az egészségügy is üzlet. Németország viszont messze van, fárasztó hazajárni, ezért átköltözött Bécsbe. Bécs ugyanis egy élhető város. A közelben lévő ideggondozóban hét orvosból négy magyar. Sok helyen el tudott volna helyezkedni, hisz az övé hiányszakma, de megtalálta a helyét.

Látogatóba hazajár, mert egy öreg fát mégsem lehet átültetni, amolyan kettős identitás alakult ki nála.

Nem tetszik neki, hogy itthon bánatosak az emberek. Ausztriában „nyugisabb” az élet. Jobb az egész ország mentális állapota.

Péterfy Gergely interjúját a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.