2019. március 23., szombat

MÁLTAI BIBÓ-KOLLÉGISTA A TV2-NÉL, ÚJABB MAGÁNREPÜLŐGÉPEZŐ NER-LOVAG

ÁTLÁTSZÓ MUTYIMONDÓ - LAPSZEMLE
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2019.03.23.


24: védett erdőt vágtak majdnem-tarrá, hogy örüljön a polgármester fia

Letarolták a tóparti erdő jelentős részét a balatonfűzfői strand melletti szakaszon, miután az önkormányzat a polgármester fia ötletének megfelelően elfogadta, hogy strandröplabda-centrumot alakítsanak ki a területen. A fák kivágása után Marton Béla polgármester a fűzfőiek Facebook-fórumán azt állította, hogy az erdő szimpla építési terület volt. Csakhogy a három helyrajzi szám alatt nyilvántartott terület már hosszú ideje védettséget élvez, és jelenleg is Natura 2000-es oltalom alatt áll mindhárom.

G7: titokzatos új tulajdonos a Vajna-hagyatékban

Alig néhány nappal Andy Vajna halála után új tulajdonos jelent meg a TV2-nél. A korábbi céges iratok szerint egészen január 24-ig a kereskedelmi tévé egyetlen részvényese a néhai filmügyi biztos érdekeltségébe tartozó Magyar Broadcasting Co Zrt. volt, az aznap tartott közgyűlésen azonban a médiavállalkozás alapszabályába bekerült tulajdonosként egy Máltára bejegyzett offshore cég is. A Medialog Worldwide Ltd. csak minimális részesedéshez jutott. A cég 2010 óta létezik, és a 10 ezer lakosú Mellieħa városába van bejegyezve. Bizonyos Zsoldos János Demeter képviseli. Zsoldos feltűnt a Panama-iratokban, tucatnyi máltai cég igazgatójaként. Ezek között volt az a Discus Holding is, amely 2013-tól egy halom országban árulhatott letelepedési kötvényeket egészen addig, amíg 2015 utolsó napjaiban vissza nem vonták az engedélyét. Zsoldos Orbán Viktorhoz, Simicska Lajoshoz hasonlóan Bibó-kollégista volt.

24: újabb magánrepkedő NER-lovag, ezúttal Moszkva a desztináció

Hétfőn délután szállt fel a ferihegyi repülőtérről az az ezúttal Moszkvába tartó magánrepülőgép, amelynek fedélzetén korábban Orbán Viktor miniszterelnök is utazott már a MOL Vidi meccseire. A 17 milliárdos Bombardier kedden kora délután érkezett vissza Magyarországra, fedélzetén a leggazdagabb magyarral, Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdossal és három utassal. Mészáros mellett Hamar Gábor, egy fiatal üzletember is a fedélzeten volt. Az eddig kevéssé ismert Hamar forrásaink szerint jó kapcsolatokat ápol a miniszterelnök veje, Tiborcz István körével, de családilag szoros szálak fűzik Mészároshoz is. Hamar édesanyja, Hamar Attila Albertné a Puskás Akadémiát működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány gazdasági igazgatója, ő tekinthető a Mészáros Lőrinc körül zajló sportügyletek egyik kulcsfigurájának.

Szabad Pécs: felszámolás-közelben a Ledina kerámia

Gépeket és eszközöket csomagoltak kedd délelőtt a pécsi Ledina Kerámia és a Pannon Porcelán nevű cégeknél, a termelés ugyanis leállt. Az ellen-Zsolnay cégként indult, a pécsi önkormányzat által alapított társaságnak és a mellé csatlakozó cégnek nincs vagyona, bérelt eszközökkel dolgoztak az elmúlt években, még a kemence és a gépek sem az övék voltak. A hatvan volt Zsolnay-s dolgozót foglalkoztató két cég egyike ellen már kezdeményezték a felszámolást, a másik ellen pedig vélelmezhetően hamarosan el fog indulni. A munkavállalók egy része több évtizedet, de minimum több évet dolgozott a Zsolnay-gyárban, mielőtt úgy döntöttek, hogy hisznek a dél-dunántúli vezető fideszes politikusoknak és a város által megbízott ügyvédnek, Szabó Ivánnak, és otthagyják a munkahelyüket.

Direkt36: bezárták a külföldi kereskedőházakat, kivéve Adnan Polatét

Tavaly nyáron úgy döntött a kormány, hogy megszünteti a milliárdos veszteséget termelő és több botrányos ügyben érintett külföldi kereskedőház-hálózatot. A hálózat felszámolásával több tucat üzemeltetői szerződést mondott fel a kormány a világ minden táján. Egy kivétel volt: az Adnan Polat török üzletember cégével kötött szerződés érvényben maradt. Polat jó viszonyt ápol Orbán Viktorral. A Polat tulajdonában álló ALX Magyar-Török Kereskedelmi Központ Kft. havi 70 millió forintért üzemelteti a török kereskedőházakat. Korábban a cég több, mint egymilliárd forint támogatást is kapott az államtól a képviselet beindítására.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.