2019. március 23., szombat

A MUNKAERŐ-KÖLCSÖNZŐK VESZÉLYEI

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2019.03.23.


Rengeteg magyar dolgozik külföldön munkaerő-kölcsönző segítségével és míg semmi okunk feltételezni, hogy ezeknek az ügynökségeknek a többsége ne lenne tisztességes, azért nem árt, ha az ember óvatos, mert csúnya dolgokba futhat bele.

Ahol nagy az igény a szolgáltatásokra, ott előbb vagy utóbb megjelennek a kevésbé megbízható (milyen finoman fogalmaztam…) ügynökségek is. Amik néha egészen döbbenetes körülmények közé kényszerítik a munkát keresőket.

A helyzet olyannyira súlyos például Hollandiában, hogy április 11-én a helyi szakszervezetek, felügyelők és az Európai Parlament küldöttei közösen vizsgálják majd meg a szakképzetlen (elsősorban spanyol) munkavállalók körülményeit.

A probléma már a holland médiában is téma, ami több beszámolót is szentelt a jelenségnek – írta a spanyol El País.

Miért pont Hollandia? Nos, elsősorban azért, mert a rugalmas munkák a teljes piac 40 százalékát teszik ki (azaz tízből hat állása ma már ilyen), és csak a maradék számít stabil munkahelynek – legalábbis a holland vállalatok kétharmadát tömörítő szervezet, az ABU szerint.

Ami persze a gazdaság szempontjából nem baj (a rugalmasság komoly erény lehet), azonban a Spanyolország mellett elsősorban Lengyelországból, Romániából és Bulgáriából érkező határátkelők számára már nem túl kellemes jelenség...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.