2019. március 31., vasárnap

MI LESZ ORBÁN VIKTORRAL, HA SENKI SEM AKAR BARÁTKOZNI VELE?

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2019.03.31.


Egyre többször jut eszünkbe a magyar miniszterelnök szerepléseit látva a „nyomják Krahácsot!” szállóigévé vált mondás Baktai Ferenc kabaré-jelenetéből. Olyan helyzetekre használjuk ezt a kesergést a magyarok, amikor úgy érezzük, hogy az egész világ összefogott ellenünk. Kétségtelen, egyre fogynak a külföldi szövetségesek Orbán Viktor körül, s ma már sokan látni se nagyon szeretnék maguk körül azt a politikust, akit saját pártcsaládja is megbélyegzett. Maga Orbán is sokat panaszkodik mostanában, hiszen naponta arra ébred, hogy valahol megint bírálták a politikáját. A panasz helyett esetleg el lehetne gondolkodni azon, vajon a kritikák nem jogosak-e?

A nagy focibolond miniszterelnök a végsőkig kitart amellett a nagy futballbölcsesség mellett, hogy győztes csapaton nem érdemes változtatatni. Amikor 2015 nyarán a menekültválság csúcspontján megszületett a kormány kommunikációs csapatában az az elhatározás, hogy innentől a magyarok idegen emberektől, kultúráktól és vallásoktól való félelmére építik stratégiájukat, még nem is sejtették, hogy az akkor mozgásba hozott migránskerék a mai napig gőzerővel pörög. Pedig körülöttünk a világ sokat változott azóta, hiszen új problémák, más jellegű válságok sora söpört végig a világon, ám a magyar kormány alaposan beásta magát migránsválság sáncai mögé.

A probléma nem csak az, hogy időközben maga a migrációs probléma is vesztett a súlyából, hanem az, hogy minél kevésbé jönnek menekültek Európába, a Fidesz sajtógépezete annál jobban igyekszik feltupírozni a jelenséget. Nem kétséges, a migráció kérdése az egyik legfontosabb téma mai is az Európai Unió országaiban, ám az EP-s választások tematikáját nem ez az egyetlen kérdés határozza majd meg. Kivéve Magyarországot. A Fidesz még saját párttagságát is kockáztatta annak érdekében, hogy csavarjon még egy fokozatot az idegenellenes kampányon, igaz a végén csak” felfüggesztés lett az EPP és a magyar kormánypárt konfliktusából.

Ma azonban már ott tartunk, hogy portugál lapok szerint még a diktátorként számon tartott angolai elnök sem volt hajlandó kezet rázni egy olyan idegengyűlölő politikát hirdető politikussal, mint Orbán Viktor. Ezt persze vitatja a magyar kormánymédia, ám azt nem tagadhatja, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt listavezetője inkább lemond arról, hogy megválasszák bizottsági elnöknek, ha ehhez a Fidesz képviselőinek szavazatai is kellenek. Úgy tűnik, Weber ráérzett annak az ízére, hogyan lehet népszerűséget szerezni a nyugat-európai szavazók körében azzal, ha elhatárolódik Orbántól...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.