2019. március 1., péntek

ORBÁN GÁSPÁR: NEM JÓ GYŰLÖLETET SZÍTANI SEMMILYEN NÉPCSOPORT ELLEN

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: JOÓ HAJNALKA
2019.03.01. 


Nem a jelenlegi egyházak ellen, hanem a velük közös célokért akar dolgozni az eddigi tevékenységét márciusban lezáró Felház - erről is beszélt a hvg.hu-nak adott interjújában az átalakulás előtt álló keresztény mozgalom két alapítója, Ember Illés és Orbán Gáspár. Az alapítók meséltek a szervezet gazdasági hátteréről, de elmondták azt is, van-e dolga a Felháznak a menekült- vagy abortuszkérdéssel, és hogyan kezeli egy a szeretet hatalmát hirdető mozgalom, ha a kormány - élén az egyik alapító apjával - gyűlöletet szít egyes népcsoportok ellen.

- Március 15-én megszűnik a Felház, a három éve működő felekezet helyén alakuló szervezet új formája és az átalakulás ütemezése még nem eldöntött. A záróeseményt óriásplakátokkal hirdetik, hogy "minél többen találkozhassanak Istennel".
- Az alapítók célja nem a brandépítés volt, a mozgalom emléktárgyai nem is üzleti célt szolgálnak, fő bevételi forrásukat a tagok adományai jelentik. Azt ígérik, hogy szerződéseik, mérlegük a transzparencia jegyében, hozzáférhetőek lesznek.
- Magyarország számára dicsőséges korszak eljövetelét jósolják, a Felháznak pedig európai léptékben is szerepet szánnak egy újfajta vallásosság terjesztésében.
- Politikai, közéleti szerepvállalás nem céljuk, de ha - mint fogalmaznak - valakit Isten arra vezet, hogy elesett, rászoruló embereknek segítsen, azt biztatják ebben.
- "Magánszemélyként majd mindenben van vitám az édesapámmal" - mondja Orbán Viktorról fia, Gáspár.
- Megmosolyogtatónak tartják azt a gondolatot, hogy a Felháznak rádiója lenne - a Felház egyik alapítója a Manna Fm műsorvezetője...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.