2019. március 22., péntek

ORBÁN TELJESEN ÉRTELMETLENÜL, A SEMMIÉRT POFOZTATTA ÍZEKRE MAGÁT - A VÁLASZTÁSI MATEK VISSZAVÁG

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2019.03.22.


...Az önkéntes felfüggesztés nyilván arra való, hogy megpróbálják menteni az arcukat, és megőrizni a látszatot, hogy őket nem lehet se kizárni, se felfüggeszteni, se megbüntetni.

A megszégyenülést azonban sokkal egyszerűbben el lehetett volna kerülni, ha a Fidesz maga lép ki, amire heteken át készítették fel a saját szavazóikat, mondván: a Néppárt megtagadta a saját értékeit, nem keresztény, tele van liberálissal és "Soros-ügynökkel", etc. Orbántól ezek után elegáns lett volna és nagyvonalú, meg főként önazonos, ha a Fideszt kilépteti az EPP-ből.
- Mert az összes hátrányt elszenvedi ugyan, de legalább az arcát megmenti.
- Míg a hátrányok ugyanúgy sújtják most is, de a presztízse komoly csorbát szenvedett.

Orbán inkább vállalta - bár megpróbálta kisebbíteni - a megaláztatást, csakhogy a Néppártban maradhasson a választás után is. Még úgy is, hogy közben nincsenek tagsági jogai.

Ennek okát a kormánypropaganda nem is titkolta: ha ők maguk lépnek ki, akkor nem teljesül Orbán másik célja (az arcmentésen túl), hogy ügydöntő, királycsináló, a következő európai bizottsági elnök megválasztását befolyásolni tudó szerepbe kerüljön/maradjon az EP-választás után is.

Az egész választási matematika kérdése.

Ezért zsarolhatta Orbán Manfred Webert azzal, hogy ha a Fideszt kizárják, nem lesz meg a többség az Európai Parlamentben az EB-elnökké választásához. Ezekután a Fidesz elnöke nyilván abban bízik, hogy pártja és társutasainak szavazata fogja biztosítani, hogy visszakapják a tagsági jogukat, és úgy tegyenek, mintha nem történt volna semmi.

A zsarolási potenciálját akarja kihasználni, hogy továbbra is élvezhesse a Néppárt európai védelmét, ami eddig megakadályozta ellene a komolyabb brüsszeli szankciókat. Azonban éppen saját félhivatalos lapja bizonyította be, hogy
Orbán terve illuzórikus, homokra épült...
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.