2019. március 21., csütörtök

POFÁRAESÉS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Swan Edgar
2019.03.21.


...Orbán Viktor sajtótájékoztatója annyira parádés volt, hogy arról biztosan fogunk ma még beszélni. Én most csak kiemelném Szarvas Szilveszter egészen elképesztő, nyíltszíni seggnyalását, mert szerintem sajtótörténeti mérföldkő, az teljesen biztos.

Azt bátran kijelenthetem bármiféle jóstehetség nélkül is, hogy az EP választások soha nem látott brutalitással fognak zajlani. A Fidesznek eddig is, de ezután hatványozottan élet-halál kérdése lesz. Nincs olyan aljasság, nincs olyan törvénytelenség, amit szemrebbenés nélkül meg ne tennének.

A pártmédia teszi a dolgát, tolja a fostalicskát. Óriási Fidesz győzelemről, a bevándorláspárti erők lebőgéséről hadoválnak. Sőt, megpróbálják Orbánt a jó lovag szerepében feltüntetni, mint aki megküzdött a hétfejű liberláis pártokkal és heroikus győzelmet aratva megőrizte a néppárt egységét.

Közben pedig azt történt, hogy első avagy diadalmas Orbán Viktor nem mert belemenni egy nyílt szavazásba. Ugyanis a szélsőjobbal folytatott tárgyalások – kétségünk ne legyen, voltak ilyen tárgyalások – nem hozták az elvárt eredményt. Valószínűleg beintettek Európa reménybeli urának és nem engedték, hogy ő álljon a koalíció élére. A nyílt megmérettetés – hogy a többség a kizárás mellett voksol-e – ezek szerint eléggé egyértelműen a kizárás javára dőlt el. Ha nem így lett volna, Orbán simán belemegy, hogy aztán diadalmasan és megerősödve jöjjön ki a konfliktusból: no lám, csak néhány ballib pártocska akarta kitúrni a Fideszt, de a nagy és erős pártok továbbra is kiállnak mellettük. Győztek, mindenki bekaphatja! Miután nem mert belemenni ebbe, hanem kisírta, hogy az kerüljön a szövegbe: önként függesztette fel a tagságát, ez iszonyatos arcvesztés. Óriási pofon. Attól függetlenül, hogy mit hazudoznak össze a saját híveiknek.

A másik oka a meghunyászkodásnak az lehetett, hogy a fideszes keménymagon kívül – ez néhány százezer szavazó, akik akkor is Orbán nevét hörgik aléltan, ha a bálvány élő adásban csecsemőket zabál – sok olyan szavazója van a pártnak, akik jobb híján szavaznak rájuk. Nagy valószínűséggel azért, mert hisznek vagy legalább hinni akarnak a Fidesz konzervatív keresztény hazugságaiban. Azonban annyira nem stabil szavazók, hogy akkor is kitartsanak, ha a párt nyíltan is oda áll, ahová tartozik: a szélsőjobboldali nácik mellé. Márpedig a Fidesz nem bukhatja el az EP választást. Mert ha elbukja, az önkormányzati választásokon is meggyengül. Ha pedig ott túl sok körzetet veszítenek, akkor buknak mégakkor is, ha kormányon tudnak maradni.

A néppárt adott egy esélyt Orbánnak. Mármost meglehet jósolni, hogy rossz döntés volt. Valószínűleg a párt ki fog lépni a néppártból, de így marad ideje kiépíteni a menekülő útvonalat, annyi kártokozni belülről, amennyit csak tud. Végül diadalmenetben, sértett hősként fog távozni. A mantra az lesz: a néppárt elveszítette az identitását, ezt a tiszta erkölcsű Orbán Viktor nem tűrte és otthagyta őket. Önként...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.