2019. március 21., csütörtök

ORBÁN LENYELTE A BÉKÁT, HOGY A VÁLASZTÁSOK UTÁN VISSZAVÁGHASSON MOSTANI ELLENFELEINEK

HVG ONLINE
Szerző: GERGELY MÁRTON
2019.03.20.



Két hétig tartott a szabadságharc. Orbán Viktor igyekezett felmérni a lehetőségét annak, mi várná őt a néppárton kívül a kampány mostani szakaszában. Mint megtudta: semmi olyan opció nincs, ami neki megközelítően akkora hatalmat biztosítana, mint az önként vállalt néppárti szégyenpad. Most ellenőrök jöhetnek Budapestre, de a demokrácia helyzete helyett valójában azt figyelik majd, képes-e Orbán a kampány végéig csendben maradni.

Hogy milyen előnyökkel jár a Fidesznek és az országnak a magyar kormánypárt tagsága a legerősebb európai pártcsaládban, azt volt szerencsénk megtapasztalni az elmúlt kilenc évben.

Orbán Viktor pártjának ez védelmet jelent az uniós eljárásokban. Megértő párttársak igyekeznek biztosítani, hogy hallgattassék meg a magyar fél is. Hogy megértőnek kell lenni Budapesttel. A határvédelem fontos, és nem szabad előidézni, hogy a Fidesz végképp a jobbszélre sodródjon. Ennek következében az elmúlt kilenc évben Orbán nagyrészt minden általa eltervezett jogszabályt átvert az unión. Míg a négyszer akkora lakosú és ennek megfelelően erősebb és befolyásosabb Lengyelország azonnal a szégyenpadon találta magát az igazságszolgáltatás elleni támadás vádjával, addig a magyar kormánypárt gond nélkül nyugdíjazta a nemkívánatos bírákat, kapcsolta ki az Alkotmánybíróság minden érdemi funkcióját, szállta meg az ügyészséget, és szabta át a bíróságok felügyeletét. És akkor sorolhatnánk minden más ágát-bogát a jogállamnak...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.