2019. március 28., csütörtök

SAJÁT FEGYVERÉT FORDÍTHATJA A FIDESZ ELLEN AZ ELLENZÉK, HA SIKERÜL EGYSÉGESEN FELLÉPNIE

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2019.03.28.


Elképzelhető, hogy az ellenzék kényszeríti ki a Fideszből, hogy hagyjon fel a migráció veszélyeit sulykoló permanensnek tűnő kampányával. Van ugyanis egy olyan aspektusa is a migránsozásnak, amely nem vet túl jó fényt a kormánypártra. Ha ugyanis komolyan veszünk olyan propaganda célokkal meghozott törvényeket, mint például a Stop Soros, akkor annak rendelkezései akár a Fidesz ellen is fordíthatók. Erre jó példa az ellenzéki többségű szombathelyi képviselő-testület által létrehozott migrációs bizottság, amely rendesen ki is verte a biztosítékot a kormánypártiaknál.

Kilenc év alatt a Fidesz hozzászokott, hogy kénye-kedve szerint hoz törvényeket, megrendszabályozza a civil szervezeteket, olykor feltörli a padlót az ellenzékkel, és a választópolgárokra önti azokat a képtelenségeket, melyeket normálisan működő országban kinevetnének az emberek. Emellett felépített egy hatalmas kormányzati médiakolhozt, amelynek egyetlen feladata, hogy megtámogassa Orbán Viktor politikáját.

Irdatlan pénzek folynak ki a költségvetésből, azok állami szervek pedig, melyek feladata ennek megakadályozása lenne épp úgy a kormányfő alattvalói, mint sok száz helyi kiskirály az országban, akik kormányzati kapcsolataikra hivatkozva basáskodnak saját környezetük fölött. Néhány településen azonban megunták a tétlenséget, és ott támadtak a Fideszre, ahol a leggyengébbnek tűnik a kormánypárt.

Ez a gyenge pont ott található, ahol kevesen gondolnák. A Fidesz egysíkúvá vált kommunikációja, a mindenáron a migrációra rezonáló szólamok egyre hiteltelenebbé válnak, főleg olyankor, amikor helyi ügyekről kell véleményt mondani, és át kell gondolniuk a polgároknak, idén ősszel kikre bízzák a saját településük irányítását. A Fidesz ugyanis a sok migránsozás és sorosozás közepette elfeledkezett a helyi problémákról, így az EP választásokat követően mindenképpen hangnemet és témát kell váltania, ha nem akarja elveszíteni azokat a városokat, melyeket most nagy többséggel ural...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.